تمام لاستیک تولید شده در داخل در حال دپو شدن است و با این گرانی دلار اگر راه صادرات باز بود چند برابر فروش در بازار داخلی برای تایرسازان سودآوری داشت.
به گزارش پارس تایر، در حالی که برای صنعت لاستیکسازی در کشور حبابی بزرگ شکل گرفته است و هرکس توپ گرانی و کمبود لاستیک را در میدان دیگری پرتاپ می کند اما یک تولیدکننده داخلی این حباب را حاصل توزیع نادرست محصولات داخلی در کشور دانست.
علی اکبر مشرفی مدیر عامل گروه صنعتی بارز در کرمان در پاسخ به خبرنگار ما مبنی بر عدم وجود لاستیک در سطح کشور و حتی استان کرمان که سبب گرانی این محصول شده است، گفت: سیستم توزیع در کشور مشکل دارد، درخصوص لاستیک خودروهای سواری تولید به میزان نیاز بازار است و هیچ کمبود تولیدی نداریم حتی پیشبینی می شد که در سال جاری حدود 20 میلیون حلقه لاستیک سواری در ایران مصرف شود که همین میزان نیز درکشور تولید شده است.
وی با بیان اینکه حدود 50 درصد تولید کشور را گروه صنعتی بارز به عهده دارد، تاکید کرد: تعداد 80 کارخانه دیگر درسطح کشوردر عرصه تولید این کالای استراتژیک فعالیت دارند اما سیستم توزیع مشکل دارد و کارخانجات نمیتوانند همه نمایندگی ها را در سطح کشور کنترل کنند هرچند تلاش هایی میشود که با نظارت لاستیک به دست مصرف کننده واقعی برسد اما این مهم هنوز قطعیت نیافته است.
همچنین بخوانید: عدم توزیع مناسب عامل دو نرخی شدن قیمت لاستیک
مشرفی ابراز کرد: 400 تن لاستیک به صورت روزانه در بارز تولید میشود اما وقتی شایعه درست می شود که لاستیک کم هست آن کسی که نیازهم ندارد، دوحلقه لاستیک خریداری میکند و در زیر زمین خانه دپو می کند بدون آنکه به این مسئله فکر کند که لاستیک تنها دو سال تاریخ مصرف دارد و پس ازآن غیرقابل استفاده خواهد بود.
مدیر عامل گروه صنعتی بارز اذعان کرد: لاستیک کمبود نداریم و با نظارت مستمر بر نمایندگی ها تلاش داریم که به دست مردم برسد و مردم هم نباید دغدغه در این خصوص داشته باشندو فقط لازم است که فرهنگ درست مصرف را در بین خود رواج دهند تا دچار چنین معضلاتی نگردیم.
وی به تصور اشتباه و رایجی که در بین مردم است اشاره کرد و گفت: برخی متصور هستند که من لاستیک از کارخانه ارزان میخرم و بعد در بازار آزاد گران تر میفروشم که بسیار غلط است زیرا اشخاص نمیتوانند لاستیک را در بازار بفروشند، کمبود در بازار نداریم ولی هجوم مردم برای خرید بیش از نیاز موجب کمبود ظاهری این محصول می شود تا جایی که دولتمردان را در خصوص واردات بیش از نیاز اقناع می کند.
مشرفی افزود: درخصوص لاستیک های باری نیز بارز تنها تولید کننده لاستیک باری تمام سیمی در ایران است، هر سال بین یک میلیون و200 تا یک میلیون و 400 حلقه لاستیک باری در کشور مصرف میشود که حدود 35 درصد آن را ما تولید میکنیم که 65 درصد دیگر وارد می شود لذا در این زمنیه نیز میزان واردات به قدری بالا رفته است که دیگر لاستیک تولید کننده داخلی فروش نمیرود و عملاً تمام بازار اشباع شده است.
مدیر عامل گروه صنعتی بارز مدعی شد: تمام لاستیک تولید شده در داخل هم اکنون در حال دپو شدن است و گاها تا یک سال در انبار می ماند با این دلاری گران اگر راه صادرات برای ما باز بود چند برابر فروش در بازار داخلی برای ما سودآوری داشت اما اکنون تنها بازار داخلی را داریم که با ورود کالاهای وارداتی مشابه تنها راه حل برای ما دپوی محصول است نه بارز بلکه کل شرکت های لاستیک سازی همین معزل را دارند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: توزیع لاستیک باری از طریق سامانه صورت می گیرد و به دست همه کامیون داران می رسد زیرا از طریق تعاونی ها و اتحادیه های این صنف یک تعادل ایجاد شده است لذا برای لاستیک های سواری هم ضمن تصحیح فرهنگ مصرف اگر سیستم توزیع نیز بهبود یابد هیچ کمبودی ایجاد نمی شود همان گونه که در تعاونی های حمل و نقل مانند کامیون داران و تاکسی داران و امثال آن در حال دریافت لاستیک هستند و مشکل خاصی نداریم./آرمان