ثبت آمار تولید و فروش تایر در سامانه جامع تجارت به منظور تنظیم بازار یک راهکار است اما به عنوان یک مسکن موقت و کوتاهمدت عمل میکند.
به گزارش پارس تایر، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به معضلات ریشهای تولید و توزیع کالا در کشور، راهکارهای اساسی رفع التهابات بازار تایر را برشمرد. سیدعلی موسوی اظهار داشت: ثبت آمار تولید و فروش تایر در سامانه جامع تجارت به منظور تنظیم بازار یک راهکار است اما به عنوان یک مسکن موقت و کوتاهمدت عمل میکند.
وی راهکار اساسی برای پایان بخشی به آشفته بازار تایر را ارائه مشوق به سرمایهگذاران و رفع موانع سرمایهگذاری اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه تایر یکی از تولیدات گلوگاهی صنعت است، سرمایهگذاری در این حوزه با تشویق سرمایهگذاران میبایست به طور جدی دنبال شود تا بدین ترتیب معضلات بازار تایر مرتفع گردد.
نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی افزود: امروزه به دلیل ارزبری و هزینه بسیار بالای تجهیز کارخانههای تولید تایر به دستگاهها و ماشینآلات به روز، ورود جدی دولت به این حوزه از طریق ارائه تسهیلات بانکی بسیار محسوس است.
موسوی بیان کرد: ارائه تسهیلات بانکی، قدرت مالی تولیدکنندگان را در توسعه بنگاههای اقتصادی و کارخانهها افزایش خواهد داد و موجب میشود، سرمایهگذاران با آرامش خاطر در مسیر سرمایهگذاری قدم بردارند.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت جهش تولید به عنوان راهکار اصلی برای مواجهه با نوسانات لحظهای نرخ ارز که موثر بر افزایش قیمت انواع کالاها است، گفت: در حال حاضر کشور با کاهش منابع ارزی مواجه است و در چنین شرایطی نمیتوان تنها به واردات بسنده کرد.
همچنین بخوانید: آموزش نحوه صدور حواله در سامانه تخصیص تایر kala.ntsw.ir
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سودجویان همواره به دنبال رشد نرخ ارز و افزایش قیمت تایر به دلیل ترس از ورود ضررو زیان و با امید به رشد قیمتها، دست به نگهداری این کالا در انبارها میزنند که بسیار ناخوشایند است و سامانه جامع تجارت میتواند در جلوگیری از از بروز این وضعیت موثر باشد.
موسوی گفت: راهکار کوتاهمدت و بلندمدت اصلی، افزایش سرمایهگذاری در صنعت تایر و کالاهای مشابه است زیرا التهابات بازار تایر ناشی از کمبود محصول در بازار است.
وی افزود: واقعیت این است که برای کالای تایر همانند محصولات مشابه نظیر لوازم خانگی و خودرو میبایست تولید را افزایش داد که تشویق سرمایهگذار و حذف موانع سرمایهگذاری، زمینهساز رشد تولید خواهد بود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: ارائه تسهیلات بانکی به سرمایهگذار در حال حاضر، بهترین راهکار است زیرا به جهش تولید و تامین نیاز داخل میانجامد همانگونه که افزایش تولید موجب ساماندهی بازار برخی از محصولات کشاورزی شده است.
موسوی یادآور شد: متاسفانه سیستم اقتصادی کشور آسیبهای بسیاری را متوجه دو گروه کرده است؛ یکی تولیدکنندگان و دیگری مصرفکنندگان. متاسفانه عرضه محصول به بازار با پایینترین قیمت از سوی تولیدکننده و خرید با بالاترین قیمت توسط مصرفکننده اتفاق میافتد و در این میان تنها، دلالان هستند که سود میبرند و همین گروه بر آشفتگی بازار دامن میزنند.
وی تاکید کرد: متاسفانه بازار دلالی در اقتصاد فعلی کشور نقش پررنگی دارد که اگر موفق به حذف واسطهگری از فرآیند تولید تا مصرف شویم، ساماندهی بازار و رفع بسیاری از معضلات را شاهد خواهیم بود.
نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سیستم توزیع در کشور ما دچار اشکال است، تصریح کرد: پیشنهاد بنده اصلاح سیستم توزیع در اقتصاد کشور است که موجب میشود، هر دو گروه تولیدکننده و مصرفکننده کالای موردنیاز خود را با قیمت مناسب تامین نمایند.
موسوی در پایان خاطرنشان کرد: نقص در نظام توزیع کالا، واسطهگری و سفتهبازی برای تمامی محصولات تولید داخل وجود دارد که با افزایش بیرویه بهای کالاها، ایجاد قیمتهای ساختگی و جنگ روانی در بازار همراه است و زیان ناشی از این شرایط را تولیدکنندگان و مصرفکنندگان متحمل میشوند./خبر خودرو