تایرهای بایاس سایز 24*12 که به جرات میتوان آن را پرمصرفترین تایر باری مورد استفاده در کشور دانست، این روزها با اختلاف قیمتی یکونیم میلیونتومانی در مقایسه با رقبای چینی و هندی خود در بازار به دست مصرفکننده نهایی میرسد.
بهگزارش پارس تایر، در شرایطی که عزم ملی برای حمایت و رونق تولید به کار گرفته شده و انتقادات بسیاری نسبت به واردات بیشازاندازه تایرهای باری-اتوبوسی مطرح شده است، تولیدکنندگان داخلی تایر با حذف تیوب و نوار از لاستیک های باری سایز 24*12 بایاس و فروش آن در بازار آزاد قیمت این کالا را برای مصرفکنندگان به شدت بالا بردهاند.
بر اساس بررسیهای خبرنگار ما از سطح بازار، هر جفت تایر بایاس 24*12 به قیمت سهمیلیون و 800هزار تومان به فروش میرسد. البته به شرطی که راننده با مراجعه به راهداری و داشتن شرایط ازجمله کیلومتر کارکرد مناسب بتواند حواله یک جفت تایر را دریافت کند. اما ا ین تایرها که از چند کارخانه داخلی بیرون میآیند، بدون تیوب و نوار به مصرفکننده فروخته میشوند و خریداران تایرها باید با مراجعه به بازار آزاد تیوبهای 175هزار تومانی را 450هزار تومان به ازای هر حلقه خریداری کنند.
این جدا از هزینه نوار است که درنهایت قیمت یک جفت تیوب و نوار را به یک میلیون و 200هزار تومان برای هر جفت می رساند! از آن سو اما یک جفت تایر بایاس 24*12 وارداتی با تیوب و نوار ،360هزار تومان ارزانتر از نمونه ایرانی بدونتیوب و نوار برای رانندهها حواله میشود.
همین موضوع موجب شده است رانندهها تمایلی به خرید لاستیکهای ایرانی که هر جفت از آنها یک میلیون و 560هزار تومان گرانتر از نمونههای وارداتی برایشان آب میخورد، نداشته باشند.
وقتی این موضوع را با محمدرضا گنجی، رئیس انجمن صنعت تایر ایران درمیان میگذاریم، از آمادگی شرکتهای ایرانی برای تحویل همزمان تایر با تیوب و نوار میگوید و اینکه تاکنون راهداری درخواستی از آنها برای دریافت همزمان تایر و تیوب و نوار نداشته است.
وی افزود: «چهار شرکت کیانتایر، پارستایر، دنا و گروه صنعتی بارز امکان تولید تیوب و نوار را دارند و در صورت درخواست راهداری، تایرهای تولیدی خود را با تیوب و نوار تحویل میدهند تا تفاوت قیمت بازار و کارخانه روی تیوب و نوار اعمال نشود. کارخانههای ایرانتایر و آرتاویلتایر که خط تولید تیوب ندارند نیز میتوانند با خرید از دیگر کارخانهها، محصولات خود را با تیوب و نوار به دست مصرفکنندگان برسانند.»
ازسویدیگر بررسیها نشان میدهد تا پیش از حوالهای شدن توزیع تایرهای باری-اتوبوسی در کشور،گروه صنعتی بارز تایرهای بایاس 24*12 را با تیوب و نوار و با اسم لاستیک سوپر به بازار عرضه میکرد و این مدل از تایرها را تنها 200هزار تومان گرانتر میفروخت. شیوهای که به ناگاه قطع شد و حال برخی تایرهای بایاس باری بدون تیوب و نوار به راهداری و درنهایت رانندهها تحویل داده میشوند.
حال باتوجه به اعلام آمادگی انجمن صنفی صنعت تایر ایران برای تامین تیوب و نوار تایرهای باری، نوبت وزارت راهوشهرسازی است تا این مطالبه را از تایرسازان دنبال کند تا هزینه تمامشده رانندهها در بخش حملونقل بار کاهش یابد./دنیای خودرو
آقای گنجی مثل اینکه تایرهای نخی رو تیوبلس استفاده می کنند که نمیدونند تایر ۱۲/۲۴ خالی کاربرد ندارد