تایرسازان داخلی با هدف کاهش قیمت لاستیک های پرایدی در بازار و عدم نیاز کشور به واردات این کالا، طی دو ماه گذشته نیم میلیون حلقه تایر پرایدی در بازار توزیع کردند.
تایرهای پرایدی که یک هفته پیش نزدیک بود کار دست صنعت تایر بدهند و تفاوت بیش از ۲۰۰ هزار تومانی هر جفت از آنها بین کارخانه و بازار دولت را به فکر کاهش تعرفه واردات تایرهای سواری به ۵درصد انداخته بود، حالا با حجم زیادی از سوی تولید کنندگان در بازار توزیع شده تا مشخص شود کشور مشکل چندانی در تولید تایرهای سواری در سه سایز پرمصرف ندارد.
به گزارش پارس تایر، با وجود توزیع گسترده تایرهای پرایدی در بازار، هنوز هم قیمت این کالا بین کارخانه و بازار متفاوت است که به گفته رئیس انجمن صنعت تایر نشان از احتکار لاستیک های پرایدی توسط برخی عوامل بازار دارد. محمدرضا تقی گنجی از عزم جدی تولید کنندگان تایر برای ساماندهی قیمت ها در بازار خبر داد و گفت: طی دو ماه گذشته ۴۹۸هزار حلقه تایر پرایدی در ۶ کارخانه تایرسازی کشور تولید و به بازار روانه شده است که این رقم در سال های اخیر بی سابقه بوده است. به گفته گنجی، طی شهریور و مهرماه س ال جاری ۶ کارخانه تایرسازی کشور نزدیک به نیم میلیون حلقه تایر پرایدی تولید و روانه بازار کرده اند که در این بین گروه صنعتی رازی از طریق دو کارخانه آرتاویل تایر و کویرتایر در مجموع ۱۸۵ هزار حلقه تایر پرایدی تولید و عرضه کردند که در مقایسه با دیگر کارخانه ها بیشترین سهم را داشته اند. بر اساس آمارهاگروه صنعتی بارز به وسیله دو کارخانه کرمان و سنندج، طی دو ماهه مهر و شهریور ۱۴۳ هزار حلقه تایر به بازار عرضه و آرتاویل تایر اردبیل نیز در این مدت ۱۲۰ هزار حلقه لاستیک پرایدی در بازار توزیع کرده است. سهم یزدتایر از نیم میلیون حلقه تایر پرایدی توزیع شده در مهر و شهریور نیز ۶۵هزار حلقه بوده است. ایران تایر، کویر تایر و دنا نیز هر کدام به ترتیب ۸۴هزار، ۶۳هزار و ۲۳هزار حلقه تایر پرایدی به وسیله شبکه نمایندگی خود روانه بازار کرده اند.
تایرسازان در این مدت فروش تایرهای پرایدی به خودروساز را نیز متوقف کرده اند تا بتوانند ماهانه ۸۰هزار حلقه تایر بیشتر روانه بازار کنند. رئیس انجمن صنعت تایر ایران این اقدام تولید کنندگان را در جهت ساماندهی بازار و کاهش قیمت های ثانویه دانست و بیان کرد: ارسال تایر به خودروساز تا زمان کاهش قیمت ها در بازار متوقف شده است و باتوجه به افزایش دو برابری توزیع لاستیک های پرایدی طی دو ماه گذشته هیچ توجیهی برای قیمت های نامتعارف غیر از احتکار توسط عوامل بزرگ فروش و توزیع در بازار وجود ندارد. وی تعداد تایرهای پرایدی را که تا پیش از این به صورت ماهانه در سبد فروش های شرکت های تایرساز قرار می گرفت، ۱۲۰ هزار حلقه اعلام کرد که بر اساس آمارها این تعداد طی ماه های شهریور و مهر به هرماه ۲۵۰هزار حلقه رسیده است./دنیای خودرو