واردات تایر

اشتراک گذاری مقاله

واردات تایر در سال جاری نصف شد

0نظر
9 بهمن 1404
3دقیقه

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت از کاهش حدود ۵۰ درصدی واردات تایر در سال جاری خبر داد و تأکید کرد سیاست اصلی دولت، واگذاری تنظیم بازار و تأمین تایر به تولیدکنندگان داخلی است.

به گزارش پارس تایر، ابراهیم شیخ با تشریح رویکردهای وزارت صمت گفت: بر اساس راهبردهای جدید، تأمین نیاز بازار تایر کشور باید از مسیر تولید داخل انجام شود و در همین راستا، میزان واردات تایر نسبت به سال گذشته به نصف کاهش یافته است؛ آماری که به تأیید انجمن صنفی صنعت تایر نیز رسیده است.

وی ایجاد تعادل قیمتی را سومین محور سیاست‌گذاری دولت دانست و افزود: قیمت‌گذاری تایر باید به‌گونه‌ای باشد که از یک‌سو فشار مضاعفی به مصرف‌کننده وارد نکند و از سوی دیگر، تولیدکنندگان و زیرساخت‌های حمل‌ونقل کشور را با آسیب مواجه نسازد. به گفته شیخ، با توجه به وارداتی بودن بیش از ۵۰ درصد مواد اولیه صنعت تایر، اصلاح قیمت‌ها باید به‌صورت تدریجی و به‌دور از هرگونه شوک قیمتی انجام شود.

در همین رابطه، رضا عباس‌آبادی دانشور با اشاره به تجربه سال‌های اخیر اظهار کرد: همکاری میان تولیدکنندگان، انجمن‌های صنفی و دستگاه‌های اجرایی باعث شده بازار تایر از ثبات نسبی برخوردار باشد و مهم‌ترین عامل تنظیم بازار، استمرار تولید و وجود کالا در بازار است.

مصطفی تنها، سخنگوی انجمن صنعت تایر نیز با تشریح ساختار هزینه‌ای تولید لاستیک خودرو گفت: به‌طور متوسط حدود ۸۰ درصد قیمت تمام‌شده تایر مربوط به مواد اولیه است؛ سهمی که با افزایش نرخ ارز در ماه‌های اخیر بیشتر شده، در حالی که پیش از جهش‌های ارزی اخیر، این سهم حدود ۵ درصد کمتر بود.

وی با رد ادعای خودکفایی کامل صنعت تایر تصریح کرد: حدود ۳۰ درصد ارزش مواد اولیه تایرسازی از خارج کشور تأمین می‌شود و همین موضوع موجب می‌شود حتی تایر تولید داخل نیز از نوسانات ارزی تأثیر بپذیرد. اگرچه تفاوت‌هایی میان تایرهای سواری، باری و کشاورزی وجود دارد، اما در همه آنها نقش مواد اولیه در قیمت نهایی غالب است.

سخنگوی انجمن صنعت تایر، قیمت‌گذاری دستوری را یکی از موانع جدی توسعه این صنعت دانست و گفت: از ابتدای دولت نخست حسن روحانی، پنج طرح بزرگ تایرسازی در پنج استان کشور طراحی شد، اما به دلیل نبود صرفه اقتصادی، هیچ‌کدام به مرحله تولید نرسید. در شرایط تورم مزمن و نبود امکان پیش‌بینی سود، سرمایه‌گذاران تمایلی به ورود به این صنعت ندارند.

تنها همچنین با اشاره به وضعیت تایرهای باری رادیال خاطرنشان کرد: در حال حاضر تنها حدود یک‌سوم نیاز کشور به این نوع تایر در داخل تولید می‌شود و مابقی از طریق واردات تأمین می‌گردد. هرچند طرح‌های توسعه‌ای در کارخانه‌های موجود در دست اجراست، اما تأمین نقدینگی این طرح‌ها با ابهام‌های جدی مواجه است./ مجله لاستیک

سبد خرید شمـــا