حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

تعرفه بالای واردات لاستیک به نفع کیست ؟

لاستیک
زمان مطالعه : 3 دقیقهتاریخ انتشار : 28 بهمن 1397تعداد بازدید : 96نویسنده :
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

اعمال سلیقه در نحوه اجرای مصوبات دولتی، این بار گریبان بازار تایرهای نیمه سنگین را گرفت تا منافع ملی بین دستگاههای مختلف دولتی گروکشی شود!

بخشی نگری و برخی اعمال سلیقه ها در سطوح میانی برخی دستگاهها و تحمیل هزینه های متعدد به کشور، ظاهراً جهت گیری معاون بازرگانی داخلی وزیر صنعت، معدن و تجارت در مقابل اعمال سلیقه شخصی است که برخی مسئولان میانی گمرک برای واردات تایرهای نیمه سنگین به کشور انجام داده اند.

به گزارش پارس تایر، عباس قبادی در نامه خود به وزیر صمت مشکلی را مطرح کرده که این روزها واردات تایرهای نیمه سنگین را متوقف کرده است، تایرهایی که اگر بیش از این جلو ورودشان به کشور گرفته شود، حمل و نقل درون شهری به ویژه ناوگان پخش مواد غذایی را با مشکل مواجه می کند.

مصوبه ای از دولت که توسط گمرک نقض شد

اول مهرماه سال جاری هیات دولت طی مصوبه ای با کاهش تعرفه واردات برای 4 ردیف تعرفه از جمله تعرفه 40112090 که مربوط به واردات تایرهای نیمه سنگین به کشور می شود، موافقت کردو از آن تاریخ به بعد واردات تایرهای سنگین و نیمه سنگین با تعرفه 5درصدی انجام شد. حال براساس نامه معاون وزیر صمت، در روزهای اخیر برخی گمرکات کشور که معلوم نیست با چه انگیزه ای باعث ایجاد مشکل در روند ترخیص تایرهای نیمه سنگین شده اند با این استدلال که در شرح تعرفه 40112090 نوشته شده است: لاستیک سنگین باری و اتوبوسی، از ترخیص تایرهای نیمه سنگین با تعرفه 5درصدی خودداری می کنند. این اقدام گمرک باعث شده است تایرهای مانده در گمرک با مشکل ترخیص روبرو شوند و از سوی دیگر وزیر کشور نسبت به بروز مشکل در حمل و نقل درون شهری هشدار دهد.

گمرک در انتظار نامه سازمان توسعه تجارت

در حالی که ۴ ماه از ابلاغ و اجرای مصوبه هیات دولت برای کاهش تعرفه واردات تایرهای سنگین به کشور می گذرد و تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار حلقه از تایرهای نیمه سنگین نیز به کشور وارد شده و در اختیار ناوگان حمل ونقل قرار گرفته است، گمرک ایران نه تنها جلوی ترخیص و واردات این تایرها را با تعرفه ۵ درصد گرفته، بلکه برای تایرهایی که در این مدت ترخیص و با قیمت های تعیین شده بر مبنای تعرفه ۵ درصدی به فروش رسیده اند نيز مابه التفاوت وجريمه تعیین کرده است تا توسط وارد کنندگان به گمرک پرداخت شود.

گمرک جریمه ۴۰۰ هزار تومانی برای هر جفت تایر را تعیین کرده و تا زمان تایید سازمان توسعه تجارت نیز بر حرف خود استوار است و اجازه ترخیص هیچ تایر نیمه سنگینی را با تعرفه 5درصدی به کشور نمی دهد.

در این بین، معاون وزیر صمت در نامه ای جداگانه به سرپرست سازمان توسعه تجارت خواستار روشن سازی این موضوع برای گمرک شده و حتی قید فوریت را برای درخواستش به کار برده است. با این حال هنوز گمرک از موضع خود که درست برخلاف مصوبه هیات دولت بوده پایین نیامده است.

معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت در نامه ای به میراشرفی، رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی اقدامات اخیر برخی کارشناسان در بدنه این سازمان را امری زیانبار دانسته است که در نهایت باعث افزایش قیمت تایر برای رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی می شود. .وی به صراحت به عنوان وزارتخانه ای که خود درخواست کاهش تعرفه های واردات تایرهای سنگین را به دولت ارائه داده و به خوبی از آنچه خود و همکارانش خواهان اجاری آن بوده اند، آگاه است از رئیس گمرک خواسته دستور دهد کاهش تعرفه به 5درصد برای کلیه تایرهای تحت ردیف 40112090 اعمال شود.

جدال بر تایرهایی که نمونه داخلی ندارند

آنچه این روزها گمرک و وزارت صمت بر سر آن مشکل دارند، واردات تایرهای رادیال برای خودروهای نیمه سنگین است. خودروهایی با ظرفیت بین ۲تن تا کمتر از ۱۰ تن یعنی از نیسان های معروف گرفته تا خاورها و کامیونت های ایسوزو. در چهار ماه گذشته بیشترین حجم تایری که تحت عنوان تایر نیمه سنگین به کشور وارد شده سایز 235/75/17.5 است که در خاورها و کامیونت های ایسوزو کاربرد دارد. این سایز هنوز در کشور تولید نمی شود و در صورت عدم واردات، دارندگان این نوع ناوگان باید نیاز خود را با تایرهای بایاس نخی تولید داخل تامین کند.

اگرچه جلوگیری از واردات این کالان هم با تعرفه پایین و ارز دولتی، میزان فروش تایرسازان داخلی را افزایش خواهد داد اما بی شک به هزینه های حمل ونقل بار و مسافرو راننده های این ناوگان اضافه خواهد کرد. باید دید این جدال که از بدنه کارشناسی یکی از دستگاههای دولتی بالاگرفته توسط صاحبان منافع حاصل از فروش تایرهای بایاس نخی مدیریت می شود یا تنها یک اشتباه کارشناسی است که در نهایت به زیان کشور تمام می شود./دنیای خودرو

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول