رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لاستیک تهران نسبت به تعطیلی کسب و کار بخش عمدهای از خرده فروشان بازار لاستیک هشدار داد.
به گزارش پارس تایر، الزام تولیدکنندگان و فروشندگان تایر به ثبت خرید و فروشها در سامانه جامع تجارت ازیکسو و عدم اجرای مصوبه اول شهریورماه ستاد تنظیم بازار درخصوص افزایش سود شبکه فروش تایر ازسویدیگر، بسیاری از فعالان صنف تایر را در خطر از دست دادن کسب و کارشان قرار داده است. اول شهریور، ستاد تنظیم بازار در مصوبه ابلاغی خود از افزایش سود عمدهفروشان تایر از 3 به 8درصد و افزایش سود شبکه خردهفروشی از 12 به 15درصد خبر داد. مصوبه ای که با وجود گذشت بیشاز سهماه از آن اما هنوز به مرحله اجرا نرسیده است و بخش وسیعی از خردهفروشان تایر در سراسر کشور با خطر بیکاری مواجه شدهاند.
داوود سعادتینژاد، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لاستیک و روغن و پنچرگیران و فیلترسازان تهران در گفتوگو با خبرنگار ما نسبت به تعطیلی کسب و کار بخش عمدهای از خردهفروشان تایر هشدار داد و علت اصلی را آن سود پایین عمدهفروشان دانست زیرا این امر باعث شده است به جای توزیع تایر در شبکه خردهفروشی، خود اقدام به توزیع تایر کنند و درعمل بخش خردهفروشی با مشکل تامین تایر برای توزیع مواجه شود. وی با تاکید بر اینکه به تازگی نامههایی هم خطاب به دبیر ستاد تنظیم بازار و معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت و همچنین رئیس سازمان حمایت درخصوص اجرایی نشدن مصوبه اول شهریور ماه ستاد تنظیم بازار نوشته است، گفت: دربند 8 مصوبه اول شهریور کارگروه ستاد تنظیم بازار، افزایش نرخ سودهای خردهفروشی و عمده فروشی تایر از 12به 15درصد و از 3به 8درصد تصویب شده است اما متاسفانه با گذشت بیشاز سه ماه از ابلاغ این مصوبه اقدامی در خصوص حفظ کسبوکار فعالان صنف تایر انجام نشده است.
همچنین بخوانید: سود عمده فروشان و خرده فروشان تایر افزایش یافت
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لاستیک و روغن و پنچرگیران و فیلترسازان تهران یادآور شد: متاسفانه از تیرماه سال 98شرایطی در بازار حاکم شد که نمایندههای فروش شرکتهای داخلی و واردکنندگان تایرهای خارجی، توزیع تایر در بازار را برعهده گرفتهاند تا از هر دو بخش عمدهفروشی و خردهفروشی منفعت ببرند. با این شیوه متاسفانه تایرفروشان به انباردارهای شرکتهای ایرانی و حتی تجار تبدیل شدهاند و باید تایرهای کممصرف و بدون مشتری را برای ماهها در انبارهای خود و به امید صدور حواله راهداری نگهداری کنند.
وی فروش سامانهای را یکی از مشکلات تایرفروشان دانست و گفت: متاسفانه افراد تصمیمگیر در این حوزه هزینههای گزاف تحمیلشده به فروشندگان تایر را لحاظ نکردهاند. حتی در برخی موارد تایر تا چندماه و بدون مشتری در انبارها خاک میخورد. درواقع سرمایه فروشندگان در قالب تایر در انبارها دپو شده است.
وی افزود: در صورت بالا رفتن سود عمدهفروشی از 3به 8درصد، تایر بهصورت خودکار بین خردهفروشان توزیع خواهدشد و این گروه نیز ازسرگردانی نجات خواهند یافت.
به گزارش خبرنگار ما با افزایش قیمت تایرهای رادیال سواری و زمزمه جهش قیمت تایرهای باری-نخی، ادامه همکاری تایرفروشان با کارخانهها مشکل خواهد بود و احتمال دارد در آینده نهچندان دور، اتفاق قبلی دوباره تکرار شود و تایرسازان برای فروش محصولات خود در بازار مجبور به ارائه تخفیفها و حتی ارائه تایرهای تشویقی به شبکه فروشی شوند که مدتهاست منافع آنها به فراموشی سپرده شده است./دنیای خودرو