حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

قیمت لاستیک زیر پای ارز، تقاضا و خودرو

لاستیک
زمان مطالعه : 3 دقیقهتاریخ انتشار : 31 تیر 1399تعداد بازدید : 52نویسنده :
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

محدودیت‌های ارز دولتی و بالارفتن نرخ ارز در بازار آزاد، مشکلات ناشی از تحریم‌ها و واردات و نوسان قیمت خودرو دلایل عمده بحران بازار لاستیک محسوب می‌شوند.

به گزارش پارس تایر، اصناف مختلف باوجود کرونا شرایط سختی را پشت سر گذاشته‌اند و واردات و تولید بعضی کالاها مانند لاستیک به خاطر همه‌گیری این ویروس با مشکلات زیادی مواجه شده است. دراین‌بین، دولت ارز دولتی برای واردات لاستیک را حذف کرد تا تیر خلاص به این بازار زده شود. اکنون لاستیک ایرانی به‌واسطه وارداتی بودن مواد اولیه آن و لاستیک خارجی به‌واسطه رشد نرخ ارز در بازار آزاد با قیمت‌های زیادی به فروش می‌رسد.حذف ارز ۴۲۰۰تــومانی بـرای تولیدکنندگان لاستیک سبب افزایش قیمت لاستیک تا 30 درصد شد، ولی نرخ فعلی لاستیک بیش از این میزان بالا رفته است و موج‌سواری قیمت ارز و خودرو، محدودیت‌های وارداتی و تقاضای بالا براثر جو روانی به مشکلات بازار لاستیک دامن می‌زند.

قیمت لاستیک طی جلسه ستاد تنظیم بازار در اواخر خرداد سال جاری 30درصد افزایش یافت، با‌وجوداین، بعضی از تولیدکنندگان و فروشگاه‌داران لاستیک را با نرخ بالاتری عرضه می‌کنند. طی گزارش میدانی صورت‌گرفته از سطح لاستیک‌فروشی‌های بازار، قیمت لاستیک خودروی سواری نسبت به حتی هفته قبل بالا رفته است و نوسان‌های زیادی در این بازار رخ می‌دهد. در حال حاضر ارزان‌ترین لاستیک ایرانی مانند ایران‌تایر و یزدتایر 390 هزار تومان و گران‌ترین نمونه آن مانند کویر تایر، بارز و… تا 850 هزار تومان قیمت دارد. هرچند تولیدکنندگان لاستیک‌هایی با مدل‌های متنوع در بازار عرضه می‌کنند و قیمت هر تایر بسته به مدل و سایز آن مشخص می‌شود.

همچنین بخوانید: مخالفت واردکنندگان با الزام صدور حواله برای لاستیک های وارداتی با ارز نیمایی

ارز دولتی برای واردات لاستیک در خرداد حذف شد و به دنبال آن، قیمت تایر خارجی در مقایسه با تولید داخل افزایش چشمگیری یافت. نوسان‌های نرخ ارز در یکی دو هفته گذشته نیز به گرانی بیشتر لاستیک خارجی دامن می‌زند. اکنون برای خرید لاستیک وارداتی مانند کومهر باید نزدیک به یک‌میلیون تومان و جهت تهیه تایرهای مرغوبی مثل هانکوک و رودستون بیش از یک میلیون تومان هزینه کرد. در این‌ بین، بعضی مدل‌های لاستیک‌ کومهو یک‌میلیون و 200 هزار تومان نیز قیمت‌گذاری شده‌اند.

تخصیص نیافتن ارز دولتی برای واردات لاستیک اصلی‌ترین دلیل گرانی آن محسوب می‌شود، زیرا ارز دولتی نه‌تنها برای واردات تایر بلکه برای خرید مواد اولیه به واردکنندگان تعلق نمی‌گیرد و این موضوع در نرخ لاستیک تولید داخل تأثیر بِسزایی دارد. مسعود پل‌مه، رئیس فدراسیون حمل‌ونقل اتاق بازرگانی در همان ابتدای خرداد با حذف ارز دولتی برای واردات لاستیک از گرانی این کالا خبر داد و بر اساس گفته‌های این مسئول، نرخ برابری ریال و دلار دارای تغییراتی و نوسان قیمت دلار تأثیر منفی بر واردات دارد. هرچند آمار دقیقی درباره نوسان قیمت لاستیک وجود ندارد، ولی نرخ دلار از سال 97 تاکنون تغییر فاحشی یعنی رشد 300 درصدی را پشت سر گذاشته است که این افزایش موجب گرانی لاستیک می‌شود. درنتیجه قیمت لاستیک در بازار وابستگی زیادی به نرخ ارز دارد و انتظار نمی‌رود تایرخودرو ارزان شود.

به گزارش پارس تایر، تقاضا زیاد برای خرید عامل دیگر گرانی لاستیک به شمار می‌رود. واردات لاستیک به کشور تحت تأثیر تحریم‌ها محدودیت‌های خاص دارد. همچنین مشکلات ناشی از شیوع کرونا در کشورهایی مانند کره موجب کاهش تولید لاستیک در سطح بین‌المللی شد. بنابراین نه‌تنها بازار اصفهان بلکه بازارهای جهانی با کمبود تایر خودرو مواجه هستند و جوابگو نبودن عرضه در مقابل تقاضا باعث گرانی لاستیک شد. علاوه براین، جوّ روانی براثر انتشار اخباری مبنی بر بالارفتن نرخ تایر در بازار، تقاضا برای خرید لاستیک در اصفهان را تا چند برابر زیاد کرد و این اتفاق بر رشد قیمت لاستیک بی‌اثر نیست.

بازار خودرو در سال جاری وضعیت پرنوسانی دارد و گران‌شدن خودرو در افزایش نرخ قطعات و وسایل جانبی آن بی‌تأثیر نیست. موج گرانی خودرو در سال 99 به بازار لاستیک نیز رسید و تأثیر آن به‌صورت افزایش قیمت‌ها بروز پیدا کرد. درواقع عده‌ای دلال در بازار لاستیک با هر بار بالارفتن قیمت خودرو، لاستیک را با نرخ بیشتری قیمت‌گذاری می‌کنند و همچنان نبض بازار لاستیک در دست دلالان قرار دارد./اصفهان زیبا

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول