
فعالان صنعت تایر ایران پس از چهاردهمین همایش ملی لاستیک ایران، با انتشار قطع نامه ای مهمترین خواسته های خود از دولت در جهت حفظ و توسعه این صنعت را مطرح کردند.
به گزارش پارس تایر، در این قطع نامه آمده است؛ ما مدیران، کارشناسان و متخصصان صنعت راهبردی تایر ایران اعلام میداریم که باوجود مشکلات متعددی که پیشروی فرایند تولید و تعالی سازمانهای مربوطه وجود دارد، با تمام توان و با بهرهگیری از درک بالا، همراه با تعصب و غیرت همیشگی نیروهای کارگری در واحدهای تولیدیمان، با جدیت تمام در عرصهی تولید و عرضهی تایر، همانند رزمندگان حافظ مرزهای کشور، به مجاهدت پرداخته و وظیفهی خود میدانیم که با درک شرایط موجود، با تدبیر به مقابله با تحریمهای ظالمانهی بینالمللی بپردازیم و هرگز اجازه ندهیم خللی در فرایند عرضهی تایر به تقاضای هموطنان عزیزمان در کشور وارد آید.
با تمامی کمبودها ازجمله تأمین مواد اولیه، مشکل تأمین ارز موردنیاز، مشکلات مربوط به حمل، انتقال وجه، تأمین نقدینگی و… که در بهوجود آمدن آن، تقصیری متوجه ما نبوده است، هوشیارانه برخورد کرده و تلاش میکنیم تا کمترین تلاطم در روند عرضهی تایر به مصرفکنندگان آنکه ملت شریف ایران هستند، وارد آید.
متقابلاً از نهادهای سیاستگذار انتظار داریم که به شکلی برنامهریزی و تصمیمگیری کنند که:
1- از شتابزدگی در تصویب و اجرای قوانین زودگذر و ناپایداری که جز سردرگمی در صنعت، نتیجهی دیگری بههمراه ندارد، پرهیز شود.
2- با توجه به راهبردی بودن صنعت تایر و ارتباط مستقیم آن با معیشت مردم و قرارگیری آن در گروه یک کالاها، تمامی تسهیلات لازم در جهت تأمینِ بهموقع مواد اولیهی وارداتی را فراهم آورند، چراکه کمبود هریک از اقلام موردنیاز تولید، شرکتها را با خطر توقف روبهرو خواهد کرد.
3- تأمین مواد اولیهی تولید داخل، با سهولت و قیمتگذاری متناسب، با ضوابط سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده صورت پذیرد.
4- تنظیم بازار عرضهوتقاضا محملی براي ورود تایرهای بیکیفیت به کشور نشود، چراکه این امر علاوه بر واردکردن ضربه بر بدنهی تولید تایر، موجب لطمههای جبرانناپذیری بر جان و مال مصرفکنندگان تایر در کشور نیز میشود. بنابراین ضروریست، نظارت بر کیفیت تایر (چه وارداتی، چه تولید داخل) توسط سازمانهای مسؤول و ضابطان اجرای استانداردها و کیفیت، در چارچوب قوانین و بهصورت مؤثر صورت پذیرد.
۵- ارز موردنیاز برای اجرایی شدن طرحهای توسعه و نوسازی و بهروزرسانی خطوط تولید تایر، از طریق صندوق توسعهی ملی، در اختیار صنعت روبه رشد تایر قرار گیرد.
۶- نقدینگی موردنیاز برای رفع امور جاری شرکتهای تولیدکننده تأمین شود.
۷- موانع پیشروی صادرات محصول، از پیش پای صنعت روبه رشد تایر برداشته شود تا اقدامهای انجامشده در جهت ایجاد برند و معرفی آن در منطقه و دنیا ابتر نماند.
۸- حمایتهای لازم از سوی سازمانهای مؤثر بر تولید، مانند سازمان تأمین اجتماعی، ادارهی مالیات بر ارزشافزوده و ادارههای کار و… به عمل آید. صنعت تایر همواره این سازمانها را همراه خود میداند و بههیچعنوان انتظار کاهش تولید، بهواسطهی عدم هماهنگیهای لازم توسط این سازمانها را ندارد.
۹- حمایتهای علمی و فنی از جامعهی دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی به شکلی فراهم آید که بسترهای لازم را برای ارتباط صنعت و دانشگاه به نحو مؤثر فراهم آورد./خودرونویس