حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

ممنوعیت دو ساله صادرات تایر برداشته می شود

تایر
زمان مطالعه : 3 دقیقهتاریخ انتشار : 23 دی 1399تعداد بازدید : 83نویسنده :
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

پس از گذشت دو سال از ممنوع شدن صادرات انواع تایرهای سبک و سنگین که با دستور وزیر وقت صمت اجرایی شده بود، رئیس انجمن صنفی زنجیره ارزش صنایع لاستیک کشور از آغاز رایزنی ها برای برداشتن ممنوعیت صادرات تایر خبر داد.

به گزارش پارس تایر، 19 شهریور ماه سال 97 بود که شریعتمداری، وزیر وقت صنعت با هدف تولید و مصرف تایرهایی که مواد اولیه آن ها با ارز دولتی به کشور وارد شده بود، در داخل کشور این مصوبه را ابلاغ کرد تا مواد اولیه تامین شده با ارز دولتی صرف ارسال تایر صادراتی به دیگر کشورها نشود. در همین رابطه وزیر صمت در نامه ای به رئیس کل گمرک کشور خواستار ممنوعیت واردات هفت قلم کالا به کشور شد که از آن جمله می توان به انواع لاستیک سبک و سنگین اشاره کرد.

با این اقدام بخشی از درآمد تایرسازان که ناشی از صدور محصولاتشان به کشورهای منطقه بود، از دست رفت و حتی در مواردی این زمزمه را نیز بر سر زبان ها انداخت که چینی ها به راحتی می توانند بازاری را که ایرانیها به سختی از آن خود کرده بودند، به تسخیر خود در آورند.

در همین رابطه دکتر محمدرضا تقی گنجی، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی زنجیره ارزش صنایع لاستیک کشور که به تازگی و با هدف ایجاد تمرکز در بین تمام صنایع و فعالان صنعت و صنف لاسنیک کشور ایجاد شده است، رایزنی برای رفع ممنوعیت صادرات تایر به دیگر کشورها را در زمره نخستین پیگیری های این انجمن فراگیر اعلام کرد و گفت: متاسفانه تاکید وزارت صمت پر فروش تمام تایرها از رادیال سواری گرفته تا تایرهای باری در قالب سامانه سبب شده است نمایندگان فروش و حتی آپاراتی ها امکان فروش آزادانه تابر رانداشته باشند و برای خرید و فروش بیش از چهار حلقه نایر با مشکل مواجه شوند.

همچنین بخوانید: صادرات لاستیک خودروهای سبک و سنگین ممنوع شد

وی همچنین خواب سرمایه تایر فروشان به دلیل عدم صدور به موقع حواله های راهداری را از دیگر دلایلی دانست که فروشندگان بزرگ این صنف برای ادامه خرید از کارخانه ها تمایلی از خود نشان ندهند. گنجی با تاکید بر این که ادامه اصرار وزارت صمت بر فروش سامانه ای تایرهای تولید داخل نتیجه ای جز نابودی صنعت تایر به دنبال نخواهد داشت، گفت: نبود متولی واحد برای پیگیری بخش های مختلف صنعت تایر سبب شده بود مطالبات بخش هایی از این صنعت ماند تایر فروشان، آپاراتی ها و حتی تولید کنندگان و واردکنندگان مواد اولیه بر زمین بماند و متولی خاصی برای پیگیری مطالبات بخش های مختلف صنعت و صنف نایر وجود نداشته باشد. به همین دلیل بخشی از نخبگان صنعت تایر طی اجماع با یکدیگر به این نتیجه رسیدند که تشکیل انجمن صنفی زنجیره ارزش صنایع لاستیک می تواند به عنوان زبان واحد این صنف، پیگیر مطالبات تمام فعالان این صنعت باشد.

گنجی از آغاز رایزنی های انجمن نوپای زنجیره ارزش صنایع لاستیک برای حذف سامانه فروش تایر خبر داد و گفت: با توجه به این که مشکلات ایجاد شده توسط سامانه، میزان فروش تایرسازان را کاهش داده است. در نامه ای به معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت خواستار حذف ممنوعیت صادرات تایر به کشور های دیگر شدیم و از آنجا که با تامین ارز مورد نیاز صنعت تایر از منابع غیردولتی دیگر دلیلی برای ممنوعیت صادرات وجود ندارد. این انجمن با هدف حمایت از تایرسازان به ویژه تولید کنندگان تایرهای سنگین، خواستار آزادسازی صادرات این محصول تا پنج درصد از مجموع تولید کارخانه ها شده است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا ممنوعیت دو ساله صادرات تایر موجب از دست رفتن بازارهای صادراتی شده است یا خیر، گفت: خوشبختانه عملکرد خوبه تایرسازان ایرانی در سنوات گذشته سبب شده است کشورهای مستقل مشترک المنافع (GIS) عراق، سوریه، یمن و افغانستان همچنان به عنوان مقصد صادراتی تایرهای ایرانی مطرح باشند. تا جایی که به محض باز شدن مرزها، می توان محصولات ایرانی را با قیمت مناسب روانه بازارهای عراق، سوریه و افغانستان کرد وی میزان تناز صادراتی برای تولید کنندگان ایرانی را ۲۰ هزار تن در سال اعلام کرد و گفت: صادرات این حجم تایر هیچ مشکلی برای بازار مصرف داخلی ایجاد نخواهد کرد. وی اولویت صادرات را برای گروه محصول سنگین بایاس اعلام کرد که همواره در بازار های منطقه از جذابیت زیادی برخوردار است./دنیای خودرو

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول