حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

قیمت لاستیک ایرانی ۴۰ درصد افزایش می یابد

لاستیک
زمان مطالعه : 2 دقیقهتاریخ انتشار : 20 اردیبهشت 1401تعداد بازدید : 83نویسنده :
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

با توجه به اینکه ۴۰ درصد هزینه تولید لاستیک در کشور بالا رفته است، پیش بینی می شود که قیمت لاستیک در همین محدوده مجوز افزایش قیمت بگیرد.

به گزارش پارس تایر، سخنگوی انجمن صنعت تایر با اشاره به اینکه قیمت از زمستان سال ۱۳۹۹ تاکنون بالا نرفته است، گفت: از ابتدای فروردین امسال پیشنهاد افزایش قیمت داده شده، اما تاکنون سازمان حمایت این پیشنهاد را بررسی نکرده است؛ همان طوری که در سال ۱۴۰۰ هم این سازمان گفته بود که تا پایان سال به آنها دستور داده اند افزایش قیمت ندهند، از این رو به نظر می رسد تغییر قیمت کالاها کاملا سیاسی شده است؛ حالا باید دید با تغییر رئیس سازمان حمایت رویکرد تغییر قیمت کالاها چگونه خواهد بود.

مصطفی تنها با بیان اینکه در یک سال گذشته تورمی که به صنعت لاستیک تحمیل شده از جیب سهامداران رفته است، اظهار کرد: به طور کلی در حال حاضر حدود ۴۰ درصد افزایش هزینه تمام شده لاستیک بالا رفته است، اما به دلیل سرکوب قیمت ها برخی شرکت ها مجبور شده اند با زیان فعالیت خود را حفظ کنند.

او با تاکید بر اینکه از دی ماه ۹۹ تاکنون افزایش قیمت لاستیک نداشته ایم، تصریح کرد: به طور قطع در یک سال و نیم اخیر هزینه ها از جیب سهامداران رفته است، اما این مساله نمی تواند ادامه دار باشد و روی تولید اثر منفی می گذارد، زیرا هر ساله این صنعت برنامه افزایش تولید داشته، اما در یک سال گذشته نه تنها رشد تولیدی رخ نداده، بلکه افت هم داشته است.

سخنگوی انجمن صنعت تایر تاکید کرد: امسال یک کارخانه جدید وارد مدار تولید می شود که می تواند به افزایش ظرفیت تولید لاستیک کامیون ها کمک کند، این در حالی است که در سال ۱۴۰۰ صنعت لاستیک سازی کشور به دلیل تورم ها و قیمت گذاری دستوری، افتی چند درصدی داشته است.

همچنین بخوانید: تولید تایر رادیال سواری در ایران زیانده است

او با بیان اینکه امسال هم مانند سال های گذشته برنامه افزایش تولید داریم، اظهار کرد: وضعیت تولید به شرایط کلان اقتصادی و چگونگی تامین مواد اولیه و قیمت گذاری بستگی دارد.

سخنگوی انجمن صنعت تایر با اشاره به عواملی که روی تولید و قیمت تمام شده لاستیک اثر گذاشته بود، اظهار کرد: طبیعی است که نوسان نرخ ارز روی مواد اولیه وارداتی همچون کائوچو و مکمل های شیمیایی اثر می گذارد، به عبارت دیگر ۳۰ درصد از مواد اولیه تولید لاستیک، وارداتی هستند که تحت تاثیر نوسان رو به بالای نرخ ارز گرانتر شده است و این رشد قیمت دلار به افزایش هزینه تولید و حتی عرضه ختم می شود.

مصطفی تنها با بیان اینکه مساله ای که امروز در صنعت لاستیک اثرگذار است، تغییر مبنای محاسبه تعرفه های گمرکی بوده است؛ گفت: قبلا با ارز دولتی تعرفه ها محاسبه می شد و الان با نرخ نیمایی برای محاسبه تعرفه استفاده می شود و این به معنای این است که قبلا اگر کالایی ده دلاری واردات می شد و تعرفه واردات آن ۶ درصد بوده تعرفه ریالی آن شامل ۶ درصد از قیمت ۴۲ هزار تومان بوده و حالا که قیمت ارز را نیمایی در نظر می‌گیرند برای ده دلار نرخ ریالی آن می شود ۶ درصد از ۲۲۰ هزار تومان؛ به همین دلیل قیمت مواد اولیه وارداتی بسیار بالا رفته است./موج

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول