حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

متولی قیمت گذاری تایرهای نخی فردا مشخص می شود

تایر نخی
زمان مطالعه : 2 دقیقهتاریخ انتشار : 16 آذر 1399تعداد بازدید : 18نویسنده :
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

سرانجام پس از ماهها تولید زیان ده توسط تولیدکنندگان، نوبت به بررسی تعیین شیوه قیمت گذاری تایرهای نخی رسید.

به گزارش پارس تایر، ستاد تنظیم بازار در جلسه روز دوشنبه خود به موضوع شیوه قیمت گذاری تایرهای بایاس خواهد پرداخت و مشخص خواهد شد این گروه محصول نیز مانند تایرهای رادیال سواری توسط انجمن صنفی صنعت تایر قیمت گذاری خواهند شد یا مانند گذشته براساس قیمت گذاری تثبیتی سازمان حمایت، نرخ گذاری و فروخته می شوند.

اگرچه به نظر می رسد اعضای ستاد تنظیم بازار با ذهنیت نه چندان مثبتی که از عملکرد انجمن صنفی صنعت تایر ایران در قیمت گذاری تایرهای رادیال سواری دارند با این موضوع موافقت کنند اما آنچه مشخص است ناهماهنگی بهای تمام شده تایرهای نخی با قیمت های تعیین شده توسط سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان است.

این گزارش حاکیست بررسی اجمالی قیمت های مواداولیه تایرسازی طی شش ماهه گذشته حکایت از چند برابر شدن قیمت مواد اولیه داخلی و وارداتی دارد. تا جایی که قیمت کائوچو مصنوعی که توسط پتروشیمی های داخلی تولید و تامین می شود، طی این مدت از کیلویی ۱۱ هزار تومان به ۴۴ هزار تومان رسیده است. علاوه بر افزایش ۴ برابری قیمت کائوچو مصنوعی، دوده نیز از هر کیلو هشت هزار تومان به کیلویی ۱۷ هزار و ۸۰۰ تومان رسیده است که بی شک تاثیر زیادی در بالارفتن بهای تمام شده تایرهای بایاس دارد. بیدوایر نیز از ۱۲ هزار و ۳۰۰ تومان در اردیبهشت به ۲۲ هزار و ۸۵۰ تومان در آذر رسید و نخ تایر که تا چند ماه پیش هر کیلوگرم آن برای تایرسازان ۸۲هزار تومان تمام می شد، این روزها باید ۱۰۵ هزار تومان خریداری شود.

همچنین بخوانید: زیان 5درصدی تولیدکنندگان تایر نخی با افزایش 22درصدی قیمت

از سوی دیگر قیمت مواد اولیه وارداتی به دلیل وابستگی به نرخ ارز افزایش یافته است. تا جایی که در آخرین قیمت گذاری سازمان حمایت در تابستان امسال، نرخ ارز نیمایی برای خرید مواداولیه تایرسازی کمی بیش از ۱۶ هزار تومان تعیین شد اما تایرسازان در آخرین خرید مواد اولیه خارجی خود مجبور به حواله ارز بانرخ هر دلار ۲۷ هزار تومان شدند. تمام این موارد کافی است تا مشخص شود تولید تایرهای بایاس در کشور با نرخ های فعلی نه تنها سودده نیست بلکه زیان هنگفتی را برای کارخانه های تولید کننده دارد.

اما نکته مهم اینجاست کارخانه هایی که امکان تولید همزمان تایرهای رادیال سواری و نخی را دارند نیز می توانند نسبت به کم کردن حجم تولیدات گروه محصول بایاس اقدام و از زیان بیشتر جلوگیری کنند اما کارخانه هایی مانند لاستیک البرز و لاستیک پارس که تنها قادر به تولید تایرهای نخی هستند باید بازیان هنگفت به فعالیت خود ادامه دهند.

حال باید دید آیاخلف وعده انجمن صنفی صنعت تایر در عمل به تعهدات خود در قیمت گذاری تایرهای رادیال سواری که منجر به دلخوری مجموعه وزارت صمت و ستاد تنظیم بازار شد، تاثیری بر سرنوشت کارخانه های تایرسازی بایاس خواهد داشت یا خیر؟ تصمیمی که می تواند برای همیشه این کارخانه ها را به ورشکستگی و تعطیلی بکشاند یا آنکه راهی برای برون رفت از شرایط بحرانی فعلی باشد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول