حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

امکان ورود رسمی تایرهای تقلبی به کشور فراهم شد

لاستیک
زمان مطالعه : 4 دقیقهتاریخ انتشار : 25 تیر 1398تعداد بازدید : 128نویسنده :
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

حذف بی سروصدای کد DOT آمریکا از الزامات ورود تایر به کشور، این روزها به چراغ سبزی خطرناک برای ورود تایرهای بی کیفیت به کشور تبدیل شده است. خطری که شاید امضاکنندگان این دستور العمل هم از آن بی اطلاع هستند و نمی دانند ابلاغ آن به گمرکها و ورود تایرهای بی شناسنامه به کشور، می تواند چه تبعات مالی و جانی خطرناکی با خود به همراه داشته باشد.

اوایل تیرماه نامه ای از وزارت صمت به رئیس کل گمرک و رئیس سازمان ملی استاندارد رسید تا حذف سه استاندارد مهم بین المللی از الزامات ورود تایر به کشور برداشته شود. یکی از این استانداردها که به DOT آمریکا معروف است، در حالی از الزامات وارداتی تایر به ایران حذف شد که انتشار آن در رسانه ها می توانست خبری خوب برای برخی سودجویان و البته کارخانه هایی محسوب شود که در دنیای امروز، به دنبال تولید و فروش کالاهای کم کیفیت هستند. اتفاقی نادر که در کمال شگفتی برای اولین بار در دنیا رقم خورد و دولت دست تولید کننده های خارجی تایر را برای ارسال تایرهای بی کیفیت و تقلبی به کشور باز گذاشت.

به گزارش پارس تایر، مدیر عامل شرکت مهندسی و تحقیقات صنایع لاستیک این روزها به جای تدوین استانداردهای جدید و حتی اجرایی کردن استانداردهای روز دنیا برای تایرهای تولید داخل، دغدغه دیگری نیز پیدا کرده است و آن نگرانی حذف DOTاز الزامات واردات تایر است، استانداردی که بدون اجماع کارشناسی ناگهان از لیست استانداردهای سازمان ملی استاندارد و گمرک حذف شد تا از این پس هر تایری حتی بی کیفیت ترین نوع آن از مرزهای رسمی امکان ورود به کشور پیدا کند.

دکتر سعید تقوایی نسبت به امکان ورود تایرهای بی کیفیت، بی اصالت و حتی تقلبی به کشور هشدار می دهد و می گوید: حذف DOT از استانداردهای اجباری واردات تایر، زمینه ورود تایرهایی را فراهم می کند که هیچ رد و نشانی از سازنده، تاریخ ساخت، استانداردهای تاریخ انقضا و کارخانه سازنده روی آن ها نیست. در چنین شرایطی یک کارخانه چینی بی نام و نشان به راحتی می تواند تایر یک برند معتبر را کپی و به صورت تقلبی راهی بازار ایران کند. این یک هشدار است تا با اصلاح آن يتوان جلو وارد آمدن خسارت و زیان به جان و مال مصرف کننده را گرفت.

کد D0T چیست؟

مدیر عامل شرکت مهندسی و تحقیقات صنایع لاستیک در پاسخ به این سوال که D0Tچیست و بود یا نبود آن روی تایر چه اهمیتی دارد، می گوید: DOTمهم ترین شاخص برای ردیابی یک تایر است. حروف وارقام این شاخص که روی دیواره تایرهای خارجی حک شده است، بیانگر سال تولید، هفته تولید، شرکت یا کارخانه تولید کننده این تایر و حتی زمان منقضی شدن مصرف تایر است. تمام ۳۵۰تایرساز دنیا به غیر از ایرانی ها در این سامانه حضور دارند و مشتری با استعلام شماره DOTکه در سامانه برای آن تعریف شده است، می تواند به اصالت تایر و مشخصات فنی آن پی ببرد. نکته جالب اینکه در سال ۹۶ به پیشنهاد شرکت مهندسی و تحقیقات صنایع لاستیک، DOTبه عنوان مهم ترین شاخص الزامی برای واردات تایر در نظر گرفته و به گمرک ابلاغ شد تا از ورود تایرهای بی کیفیت و تقلبی به کشور جلوگیری شود. اما متاسفانه این استاندارد بسیار مهم یکباره از قوانین کشور حذف شد.

پیامدهای عدم درج D0T روی تایر

تقوایی در پاسخ به این سوال که عدم درج DOTروی بدنه تایر چه پیامدهایی دارد، می گوید: وقتی تایر خارجی بدون درج D0T وارد شود و با مشکلی مواجه شود، تایر ساز به هیچ عنوان مسئولیت آن را بر عهده نمی گیرد.
حالا شاید بگوید در شرایط فعلی نمی توانیم شکایت خود را به مرجع رسیدگی کننده در آمریکا ارائه دهیم پس این استاندارد برای ما کاربردی ندارد. در پاسخ به این ابهام باید گفت درج DOTو استعلام آن از سامانه آن، اصالت تایر را نشان می دهد و وقتی ما الزامی برای درج آن نمی گذاریم این امکان را به شرکت های متقلب که در چین نیز فعال هستند، می دهیم که تایرهای معروف را به صورت تقلبی تولید و با کیفیت بسیار پایین والبته فاکتوری با قیمت نمونه اصلی به ایران سرازیر کنند. حتی در خوشبینانه ترین حالت، کمپانی های خارجی این امکان را پیدا می کنند که با کاستن از لایه های تایر، کم کردن وزن آن و استانداردهای خاص SWRتایر کم کیفیت و حتی بی کیفیت تولید کنند و چون امکان ردیابی آنها وجود ندارد، آن را بدون هیچ مشکلی به ایران که الزامی برای وجود استاندارد DOTروی تایرهایش وجود ندارد، صادر کنند. تقوایی با تاکید بر اینکه بخش بازرگانی وزارت صمت مسئول تنظیم بازار است، می گوید: درست است که متولیان امر نگران کمبود تایر در کشور هستند اما نباید این تایر به هر قیمتی وارد بازار شود و کشور به جولانگاه محصولات تقلبی و بی کیفیت تبدیل شود.

حذف عجیب DOT از استانداردها

به گزارش پارس تایر، حذف استانداردهای ایمارک و SWR اگر چه شوک آور بود اما به شگفتی حذف استاندارد D0Tنبود. حذف دو استاندارد دیگر اگرچه با این توجیه انجام شد که شرکتهای خارجی به دلیل عدم همکاری مستقیم با ایران امکان ارائه اسناد استاندارد را به شرکت های ایرانی ندارند اما باز هم این امکان وجود داشت که استاندارد SWR روی بدنه تایر حک شود. با تمام این اوصاف حذف DOTاین ابهام را در ذهن متخصصان صنعت و بازار تایر ایجاد کرده است برخی دست های داخلی در ارتباط با شرکتهای خارجی قصد وارد کردن تایرهای بی کیفیت و حتی تقلبی به ایران را دارند و برای رسیدن به اهداف خود از غفلت کارشناسان در بخش های مربوطه سوء استفاده کرده اند و می خواهند با حذف این الزامات به راحتی کالاهای مشکل دار را وارد بازار کنند و س ود کلانی به جیب بزنند. موضوعی که جا دارد مسئولان با حساسیت بیشتری به آن بپردازند و جلوی تخلفات و فجایع احتمالی را بگیرند./دنیای خودرو

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول