
در زمینه تایرهای نخی(بایاس) سایز کامیونی و اتوبوسی همواره به ظرفیت کارخانجات داخلی برای تامین نیاز بازار تاکید شده و در شرایط کنونی ظرفیت خالی بیش از نیاز وجود دارد.
به گزارش پارس تایر، با وجود آزاد سازی واردات تایرهای نخی سایزهای اتوبوسی و کامیونی(24*12) و ورود این نوع لاستیکها به کشور تغییری در روند گرانیهای بازار حاصل نشده است، موضوعی که به اعتقاد رییس انجمن تایر ناشی از توزیع نامناسب و تلاش واردکنندگان برای سهم خواهی از بازار صورت گرفته است.
با گذشت چند ماه از آزادسازی واردات تایرهای نخی سایزهای اتوبوسی و کامیونی(24*12) و ورود چندین محموله از این مدل تایرها از مبدا کشور هندوستان و چین در حالی قیمت تایرهای پر مصرف نخی در بازار همچون روال گذشته و نرخهای بیش از 4 میلیون تومانی به متقاضایان فروخته میشود که وزارت صنعت، معدن و تجارت تحت فشار متولیان واردات که گرانی تایر را نتیجه عدم تامین نیاز بازار از سوی تولیدکنندگان داخلی و اتمام ذخایر موجود در داخل کشور عنوان میکردند، نه تنها پس از سهسال محدودیت واردات که در راستای حمایت از کارخانجات داخلی صورت میگرفت نسبت به آزادسازی واردات اقدام کرد، بلکه با تامین ارز 4200 تمام تمرکز خود را برای کاهش قیمتها در بازار به کار بست. اما بررسیها از روند قیمت تایر در بازار نشان میدهد گرانی افسارگسیخته همچنان در بازار تداوم داشته و تایرهای وارداتی نیز به سرنوشتی مشابه تایرهای داخلی دچار شدهاند. موضوعی که تداعی کننده این ذهنیت است که شعارهای متولیان واردات نیز تنها برای سهم خواهی از گرانیهای بی ضابطه بوده است.
محمدرضا تقی گنجی رییس انجمن صنفی تولیدکنندگان تایر در خصوص دلایل عدم کاهش قیمت تایردر بازار علی رغم آزاد سازی واردات اظهارداشت: در زمینه تایرهای نخی«بایاس» سایز کامیونی و اتوبوسی همواره به ظرفیت کارخانجات داخلی برای تامین نیاز بازار تاکید شده و در شرایط کنونی ظرفیت خالی بیش از نیاز وجود دارد.
وی با عنوان اینکه گرانیهای بازار ناشی از مشکلات توزیع و احتکار است، گفت: در حالی به تایرهای وارداتی ارز 4200 تومانی تخصص یافته که با ورود محمولههای وارداتی تغییر محسوسی در قیمتها ایجاد نشده است. این در حالیست که با تخصیص ارز فوق به واردات مواد اولیه مورد نیاز تولید با وجود ظرفیتهای خالی قطعا میتوانست اثرات مطلوبی را در بازار برجای گذارد.
گنجی با تاکید بر اینکه تمام ادعاهای واردکنندگان برای مجاب کردن وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ایجاد رانت و سهمخواهی این گروه از بازار بوده است گفت: بهواسطه نظارت و اعلام میزان تولید و عرضه در سامانه مربوطه امکان گرانفروشی از سوی کارخانهها وجود ندارد ضمن آنکه قطعا کنترل و نظارت بر نحوه توزیع و عرضه تولیدات داخلی بیش از واردات میسر خواهد بود.
رییس انجمن تولیدکنندگان تایر گفت: فارغ از تاکید استاد بالادستی و برنامههای اجرایی اقتصاد مقاومتی بر حمایت از تولیدات داخلی متاسفانه هم اکنون به واسطه عدم فروش محصول از سوی شرکتهای استاندارد خارجی، تایرهای وارداتی غالبا از استانداردهای لازم برخوردار نبوده که این موضوع میتواند زمینه افزایش تصادفات جادهای و تحمیل هزینههای بالا را به دولت و جامعه فراهم کند./تین نیوز