حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

کاهش تعرفه واردات تایرهای سواری در ایستگاه آخر

تایر
زمان مطالعه : 3 دقیقهتاریخ انتشار : 27 شهریور 1398تعداد بازدید : 65نویسنده :
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

تفاوت قیمت تایرهای پرایدی بین بازار و کارخانه سرانجام کار دست صنعت تایر داد و موضوع کاهش تعرفه واردات تایرهای سواری در دستور کار ستاد تنظیم بازار قرار گرفت؛ خبری تلخ برای کارخانه های تایرسازی و البته خوشحال کننده برای تجاری که قرار است به زودی با فارغ شدن از واردات بی سابقه تایرهای سنگین این بار سهم بازار از دست رفته شان در سایزهای پرمصرف سواری را احیا کنند.

به گزارش پارس تایر، سرانجام تلاش تجار برای کاهش تعرفه واردات تایرهای سواری به کشور نتیجه داد تا مسئولان وزارت صمت برای تصمیم گیری در این موضوع دست به کار شوند. جدیدترین خبرها حکایت از این دارد که موضوع کاهش تعرفه واردات تایرهای سواری از ۴۰ به هدرصد در دستور کار جلسه شنبه آینده ستاد تنظیم بازار قرار دارد و قرار است بار دیگر چینی ها برای ساماندهی بازار تایر ایران وارد میدان شوند. البته این بار برای پراید و سایر خودروهای سواری.

۲۱۴هزار تومان اختلاف بین کارخانه و بازار

آنچه باعث شده است مسئولان وزارت صمت به فکر کاهش تعرفه واردات تایرهای سواری بیفتند، تفاوت قابل توجه قیمت تایرهای پرایدی بین قیمت مصوب بابازار است. تایرهایی که باید براساس مصوبه سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان هرجفت ۳۶۴هزار تومان به فروش برسد این روزها در بازار با ۲۱۴ هزار تومان اختلاف، قیمتی ۵۶۰هزار تومانی پیدا کرده است و دولتی ها را بر آن داشته تا با توسل به واردات، قیمت را برای مصرف کننده نهایی کاهش دهند.

اگرچه بارها رسانه ها به دنبال روشن سازی علتهای تفاوت قیمت بین کارخانه و بازار بوده اند اما برخی عوامل باعث شده اند تایرهای خانواده پراید با قیمت هایی عجیب به دست مصرف کننده برسند. تولید کننده های تایر علت این اختلاف قیمت را عدم پایبندی دولت به وعده خروج پراید از خط تولید سایپا در سال جاری می دانند و اینکه آنها با توجه به برنامه ریزی کلان صنعت خودرو که اعلام کرده بود پراید از خط تولید سایپا حذف می شود، برنامه ای برای تامین نیاز بازار و خودروساز در این سایز ندارند و حالا مجبورند بخشی از سهم بازار را به خودروساز تحویل دهند.همین موضوع باعث شده است با کاهش عرضه تایر پرایدی در سطح بازار مواجه شویم. اما از سوی دیگر برخی کارشناسان بازار تایر بر این باورند شرکتهای تولیدی به میزان کافی تایر پرایدی تولید می کنند و برخی رانت ها و انحصارها در توزیع این سایز باعث شده است عرضه و تقاضا برهم خورده و قیمت لاستیک برای پراید سوار ها نجومی شود.

قیمت لاستیک خارجی پراید چقدر چکش می خورد؟

تایرهای پرایدی ایرانی که قرار بود ۳۶۴هزار تومان به دست مصرف کننده برسد در بازار ۵۶۰ هزار تومان به ازای هر جفت فروخته میشوند. حال قرار است مسئولان ستاد تنظیم بازار برای سر و سامان دادن به این بازار خاص تصمیم گیری کنند، بد نیست با استناد به اعداد و ارقام، نرخ تمام شده تایرهای پرایدی خارجی برای ورود به بازار ایران را محاسبه کنیم. هر حلقه تایر پرایدی متوسط ساخت چین در این کشور ۱۵ دلار قیمت دارد و گران ترین تایر پرایدی کره ای هم ۲۲دلار به فروش می رسد. میانگین این دو قیمت ۱۸,۵ دلار برای هر حلقه تایر است که اگر با ارز ۱۱هزار و ۵۰۰ تومانی به کشور وارد شود به ازای هر حلقه ۲۱۲ هزار تومان تمام می شود. کافی است ۵درصد تعرفه گمرکی، ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده و ۱۵ درصد سود واردکننده را نیز به آن اضافه کنیم تا مشخص شود هر حلقه تایر پرایدی وارداتی در صورت کاهش تعرفه واردات ۲۸۰ هزار تومان تمام خواهد شد. رقمی که برای هر جفت آن همان ۵۶۰هزار تومانی است که امروز خرده فروش ها و آپاراتی ها از مردم برای فروش تایرهای ایرانی دریافت می کنند تایرهایی که پاسوز لاستیک های پرایدی می شوند.

اگرچه برخی انتقادها به واحدهای فروش تایرسازان داخلی رواست و نمی توان از نقش آنها در افزایش قیمت محصولات پرایدی، وانت نیسان و به راحتی عبور کرداما سوال اینجاست در شرایطی که قیمت بازار و کارخانه برای سایر سایزهای سواری مانند پژو و سمندی کاملا به تعادل رسیده است، باید ردیف تعرفه برای تمام سایزها یکباره کاهش یابد و تا چینی ها نفس تولید کنندگان در سایر سایزها را که بدون هیچ کمبود و تفاوت قیمت خاصی به فروش می رسند، بگیرند؟

اما آنچه باید از سوی کارشناسان وزارت صمت و تصمیم گیران ستاد تنظیم بازار مورد توجه قرار گیرداین است که آیا در جریان مشکلات تولید کنندگان تایر برای واردات، تخصیص وانتقال ارز و خرید مواد اولیه این شرکت ها قرار داشته اند یا خیر؟ آیا منابع ارزی برای توسعه کارخانه های فعلی به همان راحتی که به واردات تایرهای سنگین اختصاص یافت، پرداخت شده است؟ آیا تخلف عده ای در ادارات فروش تایرسازان ودلال هایی را که با خریدهای چندده سبدی اقدام به احتکار کالا می کنند، باید با برچیدن موانع وارداتی پاسخ داد و اقتصاد تولید را به چالش کشید؟ به نظر می رسد نهادهای نظارتی ابزارهای ساده تری برای کنترل این بازار در اختیار دارند و به راحتی می توانند با مقایسه میزان تولید تایرسازان با آنچه به عنوان سبد در بین عوامل فروش خود توزیع می کنند، به ریشه اصلی این اختلاف قیمت ها پی ببرند و با ریشه کن کردن آن، نه آب به آسیاب کارخانه های چینی بریزند و نه آینده شغلی کارگر ایرانی را به خطر بیندازند./دنیای خودرو

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول