قیمت انواع لاستیک سنگین شامل محصولات باری اتوبوسی، کامیونتی، راهسازی و کشاورزی از دیروز به میزان ۳۰ درصد افزایش یافت.
به گزارش پارس تایر، ستاد تنظیم بازار در مصوبه بیستم آذرماه امسال مسئولیت تعیین قیمت لاستیک های سنگین را نیز مانند گروه رادیال سواری به انجمن صنفی صنعت تایر واگذار کرد و با این مصوبه انواع تایرهای تولید داخل از قیمت گذاری تثبیتی سازمان حمایت خارج شدند. پس از مصوبه بیستم آذرماه و تفویض اختیار قیمت گذاری انواع تایرهای سنگین به انجمن صنفی صنعت تایر، این انجمن پس از محاسبه قیمت تمام شده تولیدات خود، درخواست افزایش ۵۰ درصدی قیمت انواع محصولات سنگین را به وزارت صمت ارائه کرد که در نهایت با هماهنگی این وزارتخانه با افزایش قیمت ها در دو مرحله موافقت شد.
براساس نامه انجمن صنفی صنعت تایر که به امضای تولید کنندگان تایرهای سنگین از جمله مدیران گروه صنعتی بارز، آرتاویل تایر، ایران تایر، لاستیک دنا و کیان تایر رسیده است، لیست قیمت های حاصل از افزایش ۲۰ درصدی قیمت تایرهای سنگین برای ثبت در سامانه ۱۲۴ برای رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان ارسال شده است.
همچنین بخوانید: کلید کنترل بازار تایر ایرانی در دست چه کسانی است ؟
در همین رابطه محمدرضا تقی گنجی، عضو هیات مدیره انجمن صنفی صنعت تایر ایران از افزایش برابر و یکسان محصولات مشابه در کارخانه های مختلف خبر داد و گفت: در گذشته سازمان حمایت قیمت ها را برای هر کارخانه و براساس بررسی قیمت تمام شده افزایش می داد که متاسفانه محصولات تولیدی برخی شرکتها از افزایش قیمت کمتری برخوردار می شد و شرکت دیگر قیمت بالاتری را برای همان محصول تعیین می کرد. اما این باره انجمن صنفی صنعت تایر افزایش قیمت ۳۰ درصدی را به طور متوسط برای صنعت در نظر گرفته و سایزهای مختلف تایر سنگین بدون در نظر گرفتن برند و کارخانه تولید کننده به صورت یکسان قیمت گذاری شده اند.
به گزارش خبرنگار ما در حالی که در نامه مدیران شرکتهای تایرساز سنگین به رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان به طور تلویحی به افزایش دو مرحله ای قیمت تایرهای سنگین اشاره شده است، اما در مرحله اول تنها ۳۰ درصد به قیمت این گروه کالا اضافه خواهد شد و مرحله بعدی نیز با نظر مدیران شرکت های تایرسازی و مسئولان وزارت صمت عملیاتی خواهد شد.
با افزایش قیمت تایرهای سنگین تولید داخل از یک سو و الزام دولت برای ثبت اطلاعات خریدار و فروشنده در سامانه جامع تجارت که در نهایت سبب از بین رفتن حاشیه سود بالا بین قیمت کارخانه و بازار خواهد شد، لاستیک فروشان تمایل چندانی به خریدهای سبدی از شرکت های تایرساز نشان نخواهند داد و به نظر می رسد در ماه جاری باید منتظر ایجاد تحول در نحوه تعامل تایرسازان با شبکه فروش بود./دنیای خودرو