
افزایش قیمت لاستیک در سال گذشته نارضایتی هایی را برای صنف کامیون داران ایجاد کرد و دولت تلاش کرد با واردات لاستیک با ارز ۴۲۰۰ تومانی این مشکل را حل کند اما باز هم در روزهای اخیر شاهد افزایش قیمت لاستیک تریلی هستیم.
به گزارش پارس تایر، سال گذشته عدم افزایش کرایهها، مشکلات بیمهای، پرداخت مبالغی مازاد بر کمیسیون به شرکتهای حملونقل و رانتخواری بین صاحبان کالا و شرکتهای حملونقل و حمل بار شهرستان توسط رانندگان غیربومی و افزایش قیمت لاستیک باعث ایجاد نارضایتی میان کامیون داران شده بود و برای حل این مشکل رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای آذر ماه 97 از توزیع توزیع لاستیک بین کامیونداران در چند استان خبر داده و گفته بود: «با توجه به آخرین پیگیریها، حدود 13 هزار حلقه لاستیک از اموال تملیکی تحویل گرفتیم که در استان هرمزگان و بندرعباس در حال توزیع است. همچنین بخشی از این لاستیکها به استان تهران میآید و در این استان و دیگر استانها توزیع میشود.»
عبدالهاشم حسننیا درباره نحوه توزیع لاستیکها اضافه کرده بود: «با توجه به آنکه تعداد لاستیکها محدود است، در استانها با توجه به اولویتهایی که انجمنهای صنفی و ادارات کل راهداری و حملونقل جادهای تعیین میکنند، رانندهها برای دریافت لاستیک به نمایندگیهای توزیع معرفی میشوند. نرخ لاستیکها چون از سازمان اموال تملیکی تحویل شده است، قیمت مناسبی است و کمتر از هر جفت 2 میلیون و 500 هزار تومان (هر حلقه حدود یک میلیون و 100 هزار تومان) است که این رقم نسبت به نرخهای بیرون و قیمت لاستیکهایی که از گمرک ترخیص میشود، بسیار مناسبتر است.»
اما باز هم لاستیک گران شد و انتهای آذر 97 وزیر راه و شهرسازی در حاشیه مراسم افتتاح سومین نمایشگاه حمل و نقل و صنایع وابسته خبر داده بود: «قرار است لاستیک و مواد اولیه آن در زمره کالاهای اساسی تلقی شده و با ارز ۴۲۰۰ تومان وارد کشور شود.
به گفته محمد اسلامی بانک مرکزی نیز قرار است به واردکنندگان لاستیک ارز اختصاص داده و دولت از تولیدکنندگان این کالا نیز حمایت می کند تا این محصول با سرعت بیشتری در اختیار رانندگان قرار بگیرد. قرار شد لاستیک و مواد اولیه تولید آن در زمره کالاهای اساسی قرار گرفته و با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شود اما نکته مهم این است که لاستیک در صورت پیمایش خودرو و داشتن تن ـ کیلومتر و حمل بار از سوی رانندگان به آنها تعلق می گیرد. ضمن اینکه سازمان راهداری نیز لاستیک را بر اساس سهمیه ای که وزارت صنعت، معدن و تجارت به این سازمان اختصاص می دهد، میان رانندگان توزیع خواهد کرد.»
بنابراین گزارش انتهای سال 97 باز نیز مسئولان نسبت به رفع این مشکل برای کامیون داران تاکید کردند اما در حال حاضر مجدد شاهد افزایش قیمت لاستیک هستیم به طوری که طی چند روز اخیر، قیمت لاستیک تریلی افزایش ۱۰۰ هزار تومانی را تجربه کرده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان لاستیک در این باره به خبرنگار ما گفته است: «هر زمان که عرضه و تقاضا در بازار بیشتر شود به طور قطع افزایش قیمت را میتوان در بازار شاهد بود. در صورتی که قیمت ارز در بازار ثبات یاید، بهطور قطع قیمت لاستیک هم در بازار به ثبات می رسد.»
داود سعادتی نژاد بیان کرد: «لاستیک قاچاق همچنان از طریق ترانزیت و مناطق آزاد وارد میشود و واردکنندگان برای کسب سود بیشتر آنها را در بازار خارج از این مناطق عرضه میکنند. وجود لاستیکهای قاچاق در کشور باعث برهم خوردن نظم بازار شده و به دنبال آن مشکلات زیادی را در فروش به وجود میآورد که برای جلوگیری از این وضعیت باید به دنبال راهکاری اساسی بود.»
بنابراین گزارش از آنجا که یکی از مشکلات اساسی صنف کامیون دار هزینه بالا برای تهیه لاستیک است و با توجه به وعده هایی که دولت در زمینه رفع این مشکل داده است نیاز است تا در این بخش تمهیدات جدی تری اندیشیده شود که با توجه به افزایش قیمت کنونی در لاستیک تریلی مجدد زمینه نارضایتی این صنف ایجاد نشود و با برنامهریزیهای مناسب در جهت بهبود وضع لاستیکها در بازار گام برداریم./شبستان