حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

قوانین سختگیرانه واردات تایر مانعی برای تولید خودرو

احمد نعمت-دبیر انجمن خودروسازان ایران
زمان مطالعه : 3 دقیقهتاریخ انتشار : 13 تیر 1398تعداد بازدید : 312نویسنده :
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

دبیر انجمن خودروسازان ایران اعلام کرد: تایر سازان علاوه بر افزایش 60% قیمت تایر خودرو اعلام کرده اند که برای تحویل تایر، خودروسازان باید 100درصد مبلغ را پرداخت کنند . با توجه به مشکل نقدینگی خودروسازان یکی دیگر از اقلام عمده ای که باعث دپوی خودروها در انبارها و مانع ایفای تعهدات می شود کمبود لاستیک خواهد بود.

به گزارش پارس تایر، احمد نعمت بخش در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه شرکت های خودروسازی که قطعات منفصله وارد می کنند هر مقدار ساخت داخلی آنها افزایش یابد برای سایر قطعات مورد نیاز خود که از طریق واردات تامین می شود تعرفه کمتری پرداخت می کنند. گفت: بر اساس لابی قوی که تایرسازان دارند و در نتیجه فشارهایی که این شرکتها بر وزارتخانه اعمال کرده اند در فصل 98 تایر را اسثتناء شده است یعنی در صورت واردات تایر حتی برای خودروهای بالای 60% ساخت داخل باید تعرفه 40% را برای تایر و برای سایر قطعات 15% پرداخت کنند و این در واقع ظلمی است که در حق صنعت خودرو سازی و به نفع صنعت تایر در نظر گرفته شده است.

وی افزود : مطابق سیاست گذاری های وزارت صنعت معدن و تجارت در فصل98 کتاب مقررات صادرات و واردات که به تعرفه های CKD ها و قطعات منفصله پرداخته است تعرفه واردات قطعات منفصله خودرو تا 2000سی سی اگر زیر 20% ساخت داخل باشد معادل 40% است و در واقع معادل CBU خودروهای وارداتی است. زمانیکه میزان ساخت داخل خودرو به بالای 60% برسد تعرفه به قطعات وارداتی 15% کاهش می یابد. در مورد خودروهای بالا 2000سی سی نیز تا 20% ساخت داخل 55% و خودروهای 60% ساخت داخل 15% تعرفه به قطعات وارداتی می گیرند ولی در تمام تقسیم بندی های ساخت داخل تعرفه تایر را استثناء نموده اند.

نعمت بخش تصریح کرد: بارها در جلساتی که برای حل مشکلات فی ما بین برگزار شده اعلام کرده ایم که ما حاضریم تمامی تایر های تولیدی تایرسازان را خریداری کنیم در مقابل اجازه داشته باشیم کمبودهای خود را از طریق واردات و حذف استثناء تایر در فصل 98 تامین کنیم که متاسفانه آنها از امضای صورتجلسات ممانعت می کنند.

دبیر انجمن خودروسازان ایران بیان داشت: در شرایطی که خودرو سازان در تلاش برای تعمیق ساخت داخل هستند و لازم است مشوق هایی برای تعمیق خودرو های تولیدی داخلی در نظر گرفته شود تا آنها تولیدات خود را به بالای 60 درصد تولید داخل برسانند. لازم است وزارتخانه صمت چنین استثنائاتی را در کتاب مقررات صادرات و واردات حذف کند و مانند سایر قطعه سازان با تایرسازان برخورد کند تا خودروسازان هم بتوانند به تولیدات خود ادامه دهند.

وی تاکید کرد: تایرسازان با اعمال فشار به وزارتخانه توانسته اند قوانین سختگیرانه ای را بر واردات تایر خودرو وضع کنند و این دفاع بی اندازه از این صنعت باعث بحران در تامین تایر خودروهای سنگین کشور گردید بطوریکه ما شاهد مشکلات بسیار در تامین تایر خودروهای سنگین و همچنین اعتصاب رانندگان بودیم و متعاقب آن وزارتخانه مجبور شد تسهیل ویژه ای برای واردات تایر در نظر گیرد.

نعمت بخش با اعلام اینکه اصول تعیین تعرفه به این ترتیب است که تعرفه واردات مواد اولیه حداقل تعرفه دارد، مواد نیمه ساخته تعرفه بیشتر و کالای نهایی بالاترین تعرفه را دارد. گفت: در حالیکه تعرفه واردات خودروی سواری 40% درصد است و تعرفه قطعات خودرو 15تا 25% است برای تایر سواری که یکی از اقلام خودرو است تعرفه معادل کل خودرو یعنی 40% در نظر گرفته شده است.

دبیر انجمن خودروسازان ایران افزود: هر صنعتی که تعرفه واردات آن بالا باشد صنعتی بیمار است ما بارها پیشنهاد کرده ایم که تعرفه خودرو سواری را کاهش دهند ولی ما را از قیمت گذاری معاف کنند آیا تایرسازان با تعرفه 40درصدی جرات همچین پیشنهادی را دارند؟

وی عنوان کرد:زمانی که وزارتخانه برای واردات تایرهای وارداتی قوانینی مانند واردات ماشین آلات و خودروهای وارداتی در نظر گرفته است و اعلام کرده است برای واردات تایر نیز باید نمایندگی و خدمات پس از فروش در کشور وجود داشته باشد. تایرسازان داخلی نیز به خود اجازه می دهند برای خودروسازان شروط جدیدی اعلام کنند که کار را برای تولید خودرو سخت کرده است. امیدواریم معاونت تولید وزارتخانه صنعت و معدن و تجارت به موضوع ورود پیدا کند و تصمیماتی اتخاذ کند که از اضافه شدن خودروی ناقص جلوگیری کرده و خودرو سازان نیز بتوانند به تولیدات خود ادامه دهند./خبر خودرو

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول