حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

عدم تجدید نظر در فروش سامانه‌ ای، صنعت تایر را وارد بحران می ‌کند

تایر
زمان مطالعه : 3 دقیقهتاریخ انتشار : 23 اسفند 1399تعداد بازدید : 37نویسنده :
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

محمدرضا تقی ‌گنجی در نامه‌ای به رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نسبت به پیامدهای نامطلوب فروش تایر در سامانه هشدار داد.

به گزارش پارس تایر، کاهش 20 درصدی فروش تایرسازان داخلی و عدم تمایل عاملان فروش شرکت‌ها برای خریدهای جدید ازیک‌سو و تقدیم بازار تایر ایران به محصولات خارجی قاچاق از سوی دیگر،‌ رئیس انجمن صنفی کارفرمایی زنجیره ارزش لاستیک کشور را بر آن داشت تا برای حل معضلات ناشی ‌از فروش سامانه‌ای دست‌به‌دامن شواری گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی کشور شود.

محمدرضاتقی‌گنجی، رئیس هیات‌مدیره انجمن زنجیره ارزش لاستیک کشور در نامه‌ای به غلامحسین شافعی؛ رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و دبیر این شورا نسبت به پیامدهای نامطلوب فروش تایر در سامانه و اثراتی که بر ادامه فعالیت شرکت‌های تولیدی و فعالان این صنف در بازار دارد، هشدار داد.

وی با تاکید بر اینکه سامانه تخصیص تایر به منظور مدیریت صحیح تخصیص و مصرف تایر ایجاد شده و خریداران موظفند برای خرید خود از طریق ثبت تقاضا در این سامانه اقدام کنند آورده است: این طرح با هدف مدیریت صحیح بازار و توزیع عادلانه برنامه ریزی و اجرا شده اما در عمل بعد از پیاده‌سازی،‌آثار و پیامدهای نامطلوب آن آشکار و برخلاف مقصود اصلی مسئولان محترم،‌ صنعت استراتژیک لاستیک با معضلات و مشکلات عدیده ای مواجه شد. مشکلاتی که اگر برای رفع آنها چاره اندیشی نشود، ممکن است در این صنعت مادر بحران‌هایی پدید آورد که اثراتش به تمام حوزه ها و صنایع دیگر نیز کشیده می‌شود.

شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی کشور که با ۹مقام ارشد از قوه مجریه،‌ دو معاون از قوه قضائیه،‌۴رئیس کمیسیون تخصصی از مجلس شورای اسلامی، روسای اتاق‌های اصناف،‌ بازرگانی و تعاون و مدیرانی از بخش خصوصی تشکیل شده است، مسئولیت رسیدگی به مشکلات بخش خصوصی و تولیدکنندگان در رابطه با دستگاه‌های دولتی را دارد.

ریاست این شورا را فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد و دارایی برعهده دارد و وزرای نیرو، جهاد کشاورزی،‌ تعاون کار و رفاه اجتماعی، ‌نفت، ‌صمت و کشور نیز درآن عضویت دارند.

همچنین بخوانید: تجدیدنظر درباره فروش حواله ای تایرهای سنگین در دستور کار دولت

علاوه ‌بر این رئیس‌کل بانک‌مرکزی و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور نیز از طرف دولت در این شورا عضویت دارند. به نمایندگی از قوه قضاییه نیز دو معاون حقوقی و معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه عضو این شورا هستند. ازطرف قوه مقننه نیز روسای کمسیون‌های تخصصی صنایع‌ومعادن، ‌اقتصاد، ‌برنامه‌وبودجه و کشاورزی از اعضای این شورا به‌شمار می‌روند.

درادامه رئیس هیات‌مدیره انجمن زنجیره ارزش لاستیک کشور به تشریح مشکلات پیش‌آمده برای تایرسازان و فروشندگان تایر پس از اجباری شدن فروش این کالا در سامانه پرداخت.

وی باتاکید بر اینکه پس از افزایش قیمت رسمی تایر که به دلیل تفاوت نرخ ارز دولتی از ۴۲۰۰تومان به حدود ۲۵هزار تومان صورت گرفت،‌ سایزهای پرمصرف رینگ ۱۴تا ۱۶در عمل از بازار آزاد خارج شدند و حتی پایین تر از قیمت رسمی در بازار عرضه می‌شوند.بنابراین ثبت در سامانه جز اتلاف‌وقت و حبس سرمایه نمایندگان نتیجه دیگری نداشته است.

ازسوی‌دیگر نبود امکانات زیرساختی و سخت‌افزاری مانند رایانه و اینترنت و همچنین عدم مهارت فنی بسیاری از خرده‌فروشان لاستیک باعث شده است کار با این سامانه برای آنها دشوار شود. ضمن اینکه حد مجاز سفارش در سامانه تنها ۴حلقه لاستیک است و اگر متقاضی بخواهد بیش‌از این تعداد سفارش دهد حتما باید تاجر یا مغازه‌دار باشد. این بخشی از مشکلات تایرفروشان است اما آنگونه که رئیس هیات‌مدیره انجمن زنجیره ارزش لاستیک در نامه خود به دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی به آن اشاره کرده است، ‌این سامانه به جای کمک به جهش تولید به ورود لاستیک‌های خارجی قاچاق به کشور کمک کرده است. به‌طوری‌که از مهرماه تاکنون میزان فروش تایرسازان داخلی تا ۲۰درصد کاهش یافته و سهم آنها را در بازار تایرهای قاچاق خارجی گرفته است. این اتفاق می‌تواند باعث بیکاری کارگران و حتی فاسد شدن مواداولیه‌ای شود که برای تولید حداکثری تهیه شده است.

گنجی همچنین به عدم استقبال تایرفروشان برای خرید مجدد از کارخانه‌ها اشاره و تاکید کرد: نمایندگان و فروشندگان لاستیک امکان خرید مجدد را ندارند و اعلام می‌کنند هنوز از بسته خرید قبلی خود یک حواله هم دریافت نکرده‌اند و در عمل به انبارداری مشغولند.

انجمن زنجیره ارزش لاستیک کشور همچنین از بروز چالش جدید در بازار و صنعت تایر ایران خبر داده و آن باز شدن پای لاستیک‌های دست‌دوم خارجی به بازار ایران است. پدیده دردناکی که هم باعث تعطیلی ۱۲کارخانه تایرسازی در کشور خواهد شد و هم سلامت و جان مصرف کنندگان را به مخاطره خواهد انداخت.

در پایان گنجی از دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی کشور خواسته است موضوع حذف ثبت تایر در سامانه را در اسرع وقت و در جلسه شورا مطرح کند تا با بررسی این موضوع توسط مسئولان، ‌یکی از مهم‌ترین صنایع استراتژیک کشور از ورود به بحران های احتمالی در امان بماند./دنیای خودرو

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول