حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

تبعات مخالفت با افزایش قیمت تایرهای ایرانی

تایر ایرانی
زمان مطالعه : 3 دقیقهتاریخ انتشار : 4 دی 1400تعداد بازدید : 99نویسنده :
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

مخالفت سازمان حمایت با افزایش قیمت تایرهای ایرانی نه تنها قیمت تایر در بازار را کاهش نداده بلکه موجب دو نرخی شدن قیمت تایر و افزایش سود واسطه گران کف بازار شده است.

به گزارش پارس تایر، مصطفی تنها در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به عوامل موثر بر دو نرخی شدن قیمت لاستیک در بازار اظهار داشت: علیرغم اینکه تایر کشش افزایش قیمت در بازار را دارد اما سازمان حمایت با افزایش قیمت تایر مخالف است و این موضوع باعث شده مابه التفاوت نرخ کارخانه و بازار نصیب فروشندگان لاستیک شود. بنابراین فشار سازمان حمایت بر عدم افزایش قیمت ها نه تنها قیمت تایر را کاهش نداده بلکه موجب افزایش سود واسطه گران در کف بازار شده است.

وی با انتقاد از نظام سنتی توزیع کالا در کشور تصریح کرد: متاسفانه شبکه سنتی توزیع کالا که طی سالهای متمادی به وجود آمده چالش هایی را پیش روی تولید کنندگان و مصرف کنندگان قرار داده و تغییر این شیوه به راحتی امکان پذیر نخواهد بود.

این کارشناس صنعت تایر با بیان اینکه روند فزاینده تورم انتظار سود در عناصر تولید را افزایش داده است، یادآور شد: رشد تورم باعث شده که تولیدکنندگان حاضر به بکارگیری سرمایه های خود با درصد سود قبل نباشند.

همچنین بخوانید: افزایش بی سر و صدای قیمت تایر بدون تایید سازمان حمایت

تنها ممنوعیت واردات تایر را از دیگر چالش های بازار لاستیک عنوان و بیان کرد: ممنوعیت واردات تایر در برخی سایزها و افزایش قیمت ارز باعث شده واردات تایر برای وارد کنندگان مقرون به صرفه نباشد و در نتیجه مخالفت سازمان حمایت با افزایش قیمت تایر و ممنوعیت واردات آن زمینه افزایش قیمت برای فروشندگان لاستیک را فراهم کرده است در حالی که اگر قرار بر افزایش قیمت است بهتر است این سود نصیب تولید کننده شود تا میزان تولید افزایش پیدا کند.

وی با بیان اینکه رقابت پذیری میان تولید کنندگان و نظارت بر آن از تبانی قیمت ها جلوگیری می کند، اذعان داشت: البته بخشی از مشکلات فعلی در کشور ناشی از شرایط تحریمی است چرا که دولت قصد دارد هزینه کرد دلار را کنترل کند و از نظر ذخایر ارزی امکان به کارگیری اقتصاد لیبرال آزاد را ندارد.

این کارشناس صنعت تایر با تاکید بر اینکه قیمت ها باید در یک رقابت آزاد تعیین شود، اظهار داشت: قیمت تمام شده تولید در برخی از کارخانجات تایر به دلیل نوع مدیریت اعمال شده و افزایش بی رویه هزینه های تولید غیرواقعی است و این هزینه ها که ناشی از بهره وری پایین کارخانه است نباید از جیب مصرف کننده پرداخت شود اما در مقابل تولید کنندگانی وجود دارند که با مدیریت کارآمد و سرمایه گذاری روی تحقیق و توسعه قیمت تمام شده محصولات خود را کاهش می دهند که این دسته از تولید کنندگان با روند فعلی قیمت گذاری متضرر می شوند. بنابراین تعیین قیمت بر اساس رقابت آزاد باعث می شود تولید کننده ای که ارتقای تکنولوژی و بهره وری داشته از توانمندی های خود منتفع شود.

تنها در ادامه در خصوص عرضه تایر در بورس کالا که قرار است از دی ماه توسط یکی از تولیدکنندگان بزرگ تایر انجام شود، اظهار داشت: شرکت بارز یکی از بزرگترین تولید کنندگان تایر در کشور و دارای دو کارخانه بزرگ و حجم تولیدات بالایی است که علاوه بر توزیع لاستیک میان نمایندگی ها می تواند مازاد تولید خود را در بورس عرضه کند. اما سایر تولید کنندگان با عرضه تایر در بورس کالا شبکه توزیع خود را از دست خواهند داد چرا که دیگر قادر به توزیع تایر در میان نمایندگان خود نیستند و مسلما هیج تولید کننده ای علاقه مند به از دست دادن شبکه توزیع خود نیست. لذا تصمیم گیری در رابطه با عرضه تایر در بورس کار ساده ای نیست.

این کارشناس صنعت تایر در پایان خاطرنشان کرد: اگر شرکتی علاقه مند به عرضه تولیدات خود در بورس کالا باشد به دلیل فرار از تله قیمت گذاری است و در واقع با وجود مخالفت سازمان حمایت با افزایش قیمت تایرهای سواری ، عرضه در بورس می تواند یک راه گریز قانونی برای تولیدکنندگان باشد./ خبر خودرو

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول