یک تولید کننده نخ تایر از ظرفیت اسمی سالانه ۴۰ هزار تنی تولید نخ تایر خودرو در کشور خبر داد.
به گزارش پارس تایر، حسین صنعان بنیسی افزود: این میزان تولید مربوط به چهار کارخانه از قبیل نخ تایر زنجان، نخ تایر رازی تاکستان، نخ تایر ملایر و تعاونی ۱۸۲۰ کرمانشاه است. وی ضمن اشاره به اینکه کارخانه نخ تایر زنجان سال ۱۳۸۲ افتتاح شده است، اظهارداشت: بزرگترین و کاملترین خط تولید مربوط به همین کارخانه با ظرفیت اسمی ۱۷ هزار تن در سال است.
این تولید کننده نخ تایر گفت: کارخانه نخ تایر ملایر متاسفانه به دلیل برخی مشکلات و عدم حمایت های لازم از یکسال پیش تعطیل شده است. نخ تایر رازی تاکستان نیز به دلیل مشکلات تحریمی و ارزی در شرایط فعلی با ظرفیت کامل کار نمی کند. کارخانه تعاونی ۱۸۲۰ کرمانشاه با ظرفیت اسمی سالانه ۸ تا ۱۰ هزار تن هم اکنون مشغول فعالیت است.
وی گفت: ظرفیت اسمی تولیدی مجموع چهار کارخانه ۴۰ هزار تن نخ تایر در سال است.
این تولید کننده نخ تایر افزود: این محصول در تایر نقش میلگرد در بتن را ایفا می کند.وی ضمن اشاره به اینکه یک تایر از ۱۱۰ تا ۱۲۰ نوع مواد اولیه تشکیل شده است، اظهارداشت: نخ یکی از مهمترین و گرانترین ماده تشکیل دهنده تایر است.
وی گفت: تولید نخ تایر از دو دهه پیش در کشور کلید خورده و قبل از آن وارد می شد. مجموع نیازمصرفی تایرسازان در کشور به نخ تایراعم از نایلون و پلی استر ۱۷ هزار تن در سال است.
وی اظهارداشت: بطورکلی ۵۰ درصد مواد اولیه تولید تایر داخلی و بقیه وارداتی است.
این تولید کننده نخ تایر گفت: سایش لاستیک های سیمی کمتر و از عمر مفید بیشتری نسبت به لاستیک های نخی برخوردارند. وی افزود: تولید تایر های سیمی برای تایر ساز هم بهتر است چون حاشیه سود در این نوع لاستیک ها به مراتب بالاتر از تایرهای تمام نخی است.
صنعان بنیسی در ادامه از وجود ۹ تا ۱۰ واحد تایر سازی در کشور خبرداد و اظهارداشت: تولید بالای ۹۰ درصد کارخانه های لاستیک سازی دنا، پارس (پیروزی) و البرز (کیان تایر) تمام نخی و همینطور لاستیک بارز ۶۰ درصد سیمی و ۴۰ درصد نخی است.
وی گفت: هزینه تمام شده تولید تایر نخی به دلیل گران بودن نخ بالا ست. وی افزود: بطورکلی صنعت تایر در دنیا به سمت تولید لاستیک های سیمی در حال حرکت است. صنعان بنیسی اظهارداشت: متاسفانه خیلی از تایر سازان کشور با ضرر و زیان مواجه هستند و از حاشیه سود پائینی برخوردارند. برای مثال تایر سازی با ۱۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در کشور تنها سه درصد سود می برد.
این تولید کننده نخ تایر افزود: کوچکترین واحد تایر سازی در کشور دستکم بالای ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان و بزرگترین واحد بالای ۲۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده است. وی با اشاره به اینکه واردات مواد اولیه در شرایط تحریمی بسیار دشوار است، اظهارداشت: واقع مطلب اینکه باید تحریم ها را دور زد و این دور زدن هزینه دارد.
صنعان بنیسی گفت: وقتی تامین مواد اولیه با افزایش هزینه همراه باشد به یقین در قیمت محصول نهایی نیز تاثیرگذار خواهد بود. بدون شک تولید کننده داخلی با افزایش قیمت محصول نمی تواند با تولیدکننده چینی یا ترک رقابت کند.
این تولید کننده نخ تایر اظهارداشت: تولید تایرسازان به دلیل افزایش هزینه ها و اقتصادی نبودن به شدت دچار افت شد. وزارت صنعت، معدن و تجارت بجای حمایت از تایر ساز داخلی تعرفه تایر بزرگ را به چهار درصد کاهش داد و واردات تایر به کشور اتفاق افتاد. صنعان بنیسی افزود: این وزارتخانه بجای رفع ریشه ای مشکل صنعت تایر در کشور با این کار صورت مسئله را پاک کرد. وزارت صمت به تازگی بدنبال اینکه تعرفه واردات نخ تایر را از ۱۵ به ۵ درصد کاهش دهد اگر این تصمیم عملی شود واحدهای تولید کننده نخ تایر در داخل تعطیل خواهند شد.
این تولیدکننده نخ تایر گفت: لاستیک های تولید داخل مشمول استاندارد اجباری هستند. تایر های ساخت ایران از کیفیت بالای برخوردارند و به کشورهای دیگر نیز صادرمی شوند.
صنعان بنیسی اظهارداشت: تولید کنندگان نخ تایر به دلیل مشکلاتی که سال گذشته و امسال در کشور بوجود آمده همین که بتوانند نیاز بازار داخلی را تامین کنند در واقع کار بزرگی انجام داده اند. در حال حاضر مازاد تولید در کشور وجود ندارد با توجه به اینکه اکثر تولید کننده ها با مشکل مواد اولیه مواجه هستند. این تولید کننده نخ تایر با اشاره به این جمله که بالای ۹۷ درصد مواد اولیه نخ تایر وارداتی است، افزود: شرایط تحریم واردات مواد اولیه را بسیار سخت و دشوار کرده است.
وی در پایان یادآورشد: ظرفیت تولیدکارخانه های داخلی با توجه به دلایل مورد اشاره بسیار پائین است و در حال حاضر امکان صادرات نخ تایر وجود ندارد./رادیو اقتصاد