حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

موانع فروش لاستیک در سامانه کالا برداشته شد

لاستیک
زمان مطالعه : 3 دقیقهتاریخ انتشار : 30 فروردین 1400تعداد بازدید : 51نویسنده :
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

سرانجام با موافقت قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی موانع فروش لاستیک های سبک و سنگین در سامانه کالا برداشته شد.

به گزارش پارس تایر، محمدصادق مفتح، قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی پس از برگزاری جلسه با فعالان زنجیره تامین لاستیک و انجمن زنجیره ارزش صنایع لاستیک کشور و مطلع شدن از موانع پیش روی شرکتهای تولیدی در فروش محصولات خود که منجر به دپوی بیش از اندازه تایر در انبار شرکت ها و حتی عوامل فروش شده است، دستور به رفع موانع فوق داد. وی در نامه ای که خطاب به معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت و رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی این وزارتخانه نوشته است، بر توافق با تولید کنندگان تایر مبنی بر تامین کامل نیاز بازار به لاستیک سواری و افزایش 20 درصدی تولید تایرهای سنگین اشاره کرده و آورده است: از آنجا که بر اساس گزارش تایرسازان در حال حاضر تعداد زیادی لاستیک 12/24 بایاس در انبارهای واحدهای تولیدی و نمایندگان فروش رسوب کرده، شرکتهای تولید کننده تایرهای سنگین می توانند با توجه به رسوب کالا، ۴۵ هزار حلقه لاستیک سنگین معادل 50 درصد تایرهای رسوبی را بدون نیاز به ثبت در سامانه کالا در بازار توزیع کنند.

در این نامه تاکید شده است انجمن صنفی صنعت تایر باید به صورت کتبی متعهد شود لاستیک سواری به میزان نیاز داخلی تامین خواهد شد و تولید تایرهای سنگین نیز 20 درصد افزایش خواهد یافت. اما نکته قابل توجه و مهم برای تایر فروشان و شرکتهای تایر ساز، لزوم رصد زنجیره توزیع لاستیک سواری تنها در سطح خرده فروشی است و دیگر الزامی به درج کد ملی خریدار در سامانه نیست.

این در حالی است که در آخرین روزهای سال گذشته در گزارشی از خرید و فروش کدهای ملی افراد سالخورده برای ثبت در سامانه خبر دادیم. مشکلی که منجر به دور زدن قانون توسط برخی تایر فروشان شده بود. اما حالا با تصمیم قائم مقام وزیر صمت این مانع برطرف شده و دیگر نیازی به ثبت های غیر واقعی فروش تایر در سامانه برای گمراه کردن دستگاه های نظارتی نیست.

همچنین بخوانید: سوء استفاده از کدملی سالمندان توسط برخی تایرفروشان متخلف

همچنین الزام به رزرو کالا و درج قیمت در سامانه حذف و به منظور تسهیل در فرآیند عرضه و فروش لاستیک سنگین در بازار سقف تعدادی 6 حلقه در شش ماه برداشته شد. از دیگر تصمیمات قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در خصوص توزیع تایر در کشور، قول برگزاری جلسه ای با حضور تایرسازان به منظور پایش بازار است تا در صورت امکان صادرات تایرهای سواری به میزان محدود آزاد شود.

اما آنچه بیش از همه حائز اهمیت بوده، لازم الاجرا بودن تصمیمات فوق تنها تا پایان خرداد ماه است و اگر بازار لاستیک در این مدت دچار اختلال یا نارضایتی ایجاد شود، محدودیتهای توزیعی دوباره برقرار خواهد شد.

این به معنای هشدار به عاملان فروشی است که با سوء استفاده از نبود نظارت های توزیعی، قیمت تایر را در سال گذشته به شدت بالا بردند. به این ترتیب هم عوامل فروش و هم شرکتهای تولیدی فرصت خواهند داشت با توزیع دقیق و درست، دولت را مجاب کنند نیازی به سامانه های نظارتی برای توزیع و فروش لاستیک در کشور نیست.

از سوی دیگر انجمن صنفی صنعت تایر ایران در نامه ای خطاب به مدیران شرکت های تایر سازی میزان موجودی تایرهای 12/24 و میزان سقف 50 درصدی را که مجاز به فروش آن خارج از سامانه هستند، اعلام کرد. بر این اساس شرکت آرتاویل تایر تنها 1700 حلقه تایر دپو دارد که می تواند 850 حلقه از آن را خارج از سامانه توزیع کند. ایران تایر با در اختیار داشتن 2274 حلقه تایر می تواند هزار و 137 حلقه را خارج از سامانه بفروشد. اما بیشترین تعداد تایرهای دپو شده در سایز 12/24 مربوط به لاستیک پارس است. لاستیک پارس با این مجوز می تواند 28990 حلقه از 57980 حلقه تایر دپو شده خود را خارج از سامانه عرضه کند. گروه صنعتی بارز نیز 23155 حلقه تایر دپو دارد و مجاز به فروش 11578 حلقه از آن خارج از سامانه است. دیگر شرکت تولید کننده تایر 12/24 کیان تایر است که با 4000 حلقه تایر دپو شده می تواند نیمی از آن را خارج از سامانه عرضه کند. لاستیک دنا نیز 430 حلقه تایر دپو در اختیار دارد که نیمی از آن رقم نه چندان چشمگیر 215 حلقه است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول