تایرهای سنگین وارد شده با ارز دولتی که ماه هاست در انبار توزیع کنندگان تایر در سراسر کشور دپو شده اند، تعیین تکلیف می شوند.
به گزارش پارس تایر، سرانجام پس از ماه ها انتظار برای صدور حواله راهداری به منظور فروش تایرهای سنگین واردشده با ارز دولتی توسط عوامل توزیع، وزارت صنعت معدن و تجارت و کارگروه تنظیم بازار نسبت به افت ارزش سرمایه تایرفروشان و اتمام تاریخ مصرف تایرهای موجود در انبارها واکنش نشان دادند. رسیدگی به این موضوع پس از تصویب در جلسه ۱۰۹ ستاد تنظیم بازار، دیروز برای پیگیری اجرا توسط سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان توسط معان بازرگانی داخلی وزارت صمت به رئیس سازمان حمایت منعکس شد.
بر اساس نامه ای که دیروز عباس قبادی، معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت معدن و تجارت به دیگر معاون این وزارتخانه یعنی عباس تابش نوشته است، مقرر شد این سازمان نسبت به اجرای یکی از مصوبات جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار، یعنی تعیین تکلیف تایرهای سنگین وارد شده با ارز دولتی که ماه هاست در انبار توزیع کنندگان تایر در سراسر کشور دپو شده اند، تصمیم گیری کند. قبادی در این نامه که بر مبنای تصمیم گیری اخیر ستاد تنظیم بازار نوشته شده، تاکید کرده است با توجه به اینکه برخی تایرهای سنگین وارداتی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی به کشور وارد شده اند، بیش از ۸ ماه در انبار عاملان توزیع خاک خورده اند، لازم است برای جلوگیری از تحمیل هزینه های بیشتر برای توزیع کنندگان لاستیک به سرعت تعیین تکلیف شوند. این در حالی است که تایرها به دلیل بالا رفتن زمان نگهداری در انبارها که در برخی موارد به بیش از ۸ ماه نیز می رسد با مشکل اتمام تاریخ مصرف مواجه هستند.
همچنین بخوانید: واردات تایرهای سنگین با ارز دولتی ادامه دارد
قبادی با اشاره به تصمیم ستاد تنظیم بازار اینگونه آورده است: با توجه به هزینه های تحمیلی این تایرها به عوامل توزیع و اتمام تاریخ مصرفشان مقرر شده است در هر استان کمیته ای با ریاست سازمان صنعت معدن و تجارت و با عضویت اداره راهداری و حمل ونقل جاده ای استان، استانداری و نهادهای نظارتی تشکیل شود و تعیین تکلیف تایرهای سنگین دپو شده در انبارها پیش از سال ۹۹ نیز در دستور کار قرار گیرد. با این حال بخش عمده ای از توزیع کنندگان تایر که به دلیل عدم صدور به موقع حواله های راهداری و حتی عدم تمایل رانندگان خودروهای سنگین به خرید برخی برندهای تایرهای سنگین ناشی از خواب سرمایه و انبارداری مواجه شده بودند، می توانند در آینده نزدیک سرمایه قفل شده خود در انبارهای نگهداری تایرهای سنگین واردشده با ارز ترجیحی را وارد چرخه تجارتشان کنند.
از سوی دیگر، معاون وزیر صنعت معدن و تجارت در امور بازرگانی داخلی به موارد دیگری در خصوص صنعت و بازار تایر اشاره کرد که از جمله آنها می توان به تاکید برای تغییر شیوه قیمت گذاری تایرهای رادیال سواری تولید داخل اشاره کرد. بر این اساس آمده است: طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار مقرر است تایرهای سواری که با مواد اولیه تامین شده با ارز نیمایی تولید شده اند در چارچوب ضوابط سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان و البته مشروط بر ثبت تولید و فروش آن در سامانه جامع تجارت، توسط واحدهای تولیدی قیمت گذاری شوند.
اتفاق مهمی که می تواند صنعت تایر سازی را از زیان ده بودن نجات دهد تا به این ترتیب با رقابتی شدن بازار، فاصله قیمت بین کارخانه و بازار نیز به حداقل ممکن برسد./دنیای خودرو