حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

حذف ارز دولتی واردات تایر 70درصد هزینه دولت را کاهش می دهد

لاستیک
زمان مطالعه : 3 دقیقهتاریخ انتشار : 25 شهریور 1398تعداد بازدید : 446نویسنده :
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

حذف ارز دولتی از واردات تایرهای سنگین تا ۷۰ درصد از هزینه های دولت کم می کند. هزینه هایی که ناخواسته به دوش دولت و مردم تحمیل شده است ولی به دلیل سود بالایی که برای برخی تجار و استفاده کنندگان از ارز دولتی به همراه داشته است، هنوز عده ای برادامه دار بودن آن تاکید دارند.

به گزارش پارس تایر، کاهش یکباره عرضه تایرهای سنگین به ویژه باری-اتوبوسی در سال گذشته و فشاری که به فعالان حوزه حمل و نقل بار و مسافر وارد آمد، سبب شد دولت برای حل مشکلات ایجادشده، ضمن کاهش تعرفه واردات تایرهای س نگین به ۵درصد، ارز تخصیصی به وارد کنندگان این کالا را به گروه یک ارزی منتقل کنند. حمایت تمام عیاری که متاسفانه به واقعی شدن قیمت تایرهای باری در بازار کمک نکرد و تایرهایی که پیش از این با ارز سه هزار و ۸۰۰ تومانی و تعرفه ۲۰ درصدی به کشور وارد می شدند، با وجود اینکه تعرفه وارداتشان به ۵درصد کاهش یافت و ارز تخصیصی به آنها نیز تنها ۴۰۰ تومان بالا رفت اما قیمتشان به یکباره چند برابر شد. اتفاقی که هیچ گاه این سوال را ایجاد نکرد که چرا با وجود کاهش تعرفه واردات، تخصیص ارز دولتی و ثابت ماندن قیمت تایر در بازارهای جهانی، تایرهای واردشده به کشور بسیار گران تر از گذشته به دست مصرف کننده می رسند. اگر چه بارها درباره فاکتورسازی ها و بیش اظهاری واردکنندگان تایر هشدار داده بودیم اما باز هم بخشی از منابع ارزی کشور توسط برخی افراد به هدر رفت.

حال این سوال مطرح است با حذف ارز دولتی از واردات تایر، بازار لاستیک های باری اتوبوسی با چه واکنشی روبه رو خواهد شد. سوالی که در جواب آن باید گفت نه تنها فشار چندانی به اقتصاد کامیون داران وارد نخواهد شد بلکه هزینه های دولت در تامین تایرهای سنگین را نیز به شدت کاهش خواهد داد.

مهم ترین عامل افزایش قیمت تایرهای وارداتی هنگام رسیدن به دست مصرف کننده، بیش اظهاریهای بین ۲۰ تا ۵۰ درصد قیمت اصلی تایر در کارخانه سازنده است که با تخصیص نیافتن ارز دولتی یکباره حذف شده و واردکنندگان مجبور خواهند شد قیمت های واقعی خرید تایر را در محاسبات خود لحاظ کنند. از سوی دیگر هزينه ۱۵ درصدی انتقال پول که بانکها و صرافی ها از تجار برای تبدیل یوان چین به سایر ارزها دریافت می کنند نیز حذف می شود. با انتقال ارز واردات تایر به سامانه نیما دیگر نیازی به پرداخت کارمزد تبدیل ارز نیست و ۱۵ درصد در هزینه ها صرفه جویی خواهد شد.

البته نباید از مشکلاتی که برخی واردکنندگان تایرهای چینی با آن دست به گریبان هستند نیز غافل شد. در شرایط فعلی بسیاری از تولید کننده های چینی قادر به دریافت مستقیم پول از نماینده های ایرانی خود نیستند و ارز توسط واسطه ها به دست کارخانه داران چینی می رسد که در نهایت بین ۱۰ تا ۱۵ درصد دیگر به هزینه های واردات تایرهای سنگین اضافه می کند.

این در حالی است که با حذف ارز دولتی و انتقال آن به سامانه نیما دیگر نیازی به پرداخت این هزینه ها نیست. حال تصور کنید از امروز دولت دلار ۴۲۰۰ تومانی را به واردات تایر تخصیص ندهد. در چنین شرایطی هر حلقه تایر ۱۲۰ دلاری که برخی واردکنندگان به طمع سود بالا آن را ۱۹۵دلار فاکتور می کردند با همان قیمت اصلی اظهار می شود و باحذف ۱۵ درصد هزینه تبدیل ارز، ۵ درصد هزینه نقل و انتقال پول در امارات و هزینه های واسطه گری به جای ۲۳۶دلار برای کشور تنها ۱۲۰ دلار تمام می شود. حالا اگر این ۲۳۶دلار را در نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی ضرب کنیم، قیمت تمام شده هر حلقه تایر برای کشور ۹۹۱ هزار تومان است و همین تایر با قیمت اصلی و نرخ ارز نیمایی به قیمت یک میلیون و ۳۸۰هزار تومان وارد کشور می شود. تفاوت قیمتی نه چندان چشمگیر که آن را هم می توان با پرداخت یارانه به راننده های اتوبوس و کامیون جبران کرد و جلوی سرازیر شدن سودهای کلان به جیب برخی سوءاستفاده کنندگان و حیف و میل شدن منابع ارزی را گرفت./دنیای خودرو

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول