حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

سردرگمی تجار درپی توقف 10ماهه تخصیص ارز به واردات تایر

تایر
زمان مطالعه : 3 دقیقهتاریخ انتشار : 16 اردیبهشت 1399تعداد بازدید : 38نویسنده :
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

وقتی میزان تولید کفاف نیاز بازار را نمی دهد، واردات تنها و ساده ترین کاری است که می توان برای ساماندهی بازار، تامین کالای موردنیاز و ثبات قیمت ها انجام داد. همان طور که در سال گذشته، دولت، به دلیل پایین بودن تیراژ تولید تایرهای باری اتوبوسی رادیال که تنها 20درصد از نیاز بازار را تامین می کرد، در اقدامی دست به کاهش تعرفه واردات و تخصیص ارز دولتی برای واردات لاستیک های سنگین زد تا به این ترتیب قیمت در بازار به ثبات نسبی برسد.

به گزارش پارس تایر، حالا اما آنگونه که قائم مقام انجمن واردکنندگان لاستیک خودرو ایران می گوید به رغم رسوب نزدیک به 50هزار حلقه تایر سنگین در گمرکهای کشور، دولت حدود 10ماه است که ارزی برای ترخیص این کالاها اختصاص نداده است.

احمدرضا متقی بر این موضوع تاکید دارد نیاز کشور به تایر سالانه 400هزارتن است و تایرسازان داخلی توان تولید 250هزار تن از آن را دارند، اما هیچگاه با نگاهی کارشناسی به تایرهای استراتژیک که باید به صورت وارداتی تامین شوند، اشاره نشده ، هرچند بارها در محافل کارشناسی و رسانه ای به این موضوع اشاره شده است. از سوی دیگر 250هزار تن ظرفیت اعلامی از سوی تولید کنندگان به تمام تایرها اعم از فرغونی، موتوری، دوچرخه ای و تیوب ها اشاره دارد، این در حالی است که نیاز کشور به برخی تایرهای استراتژیک مانند نایرباری 315 و 12/24 سیمی بسیار بالاتر از توان تولید داخلی است و در صورت عدم واردات، کشور با مشکلات بسیاری در تامین نیاز ناوگان حمل ونقل مواجه خواهد شد.

وی به پدیده جدیدی در ثبت سفارش تایرهای سنگین در کشور اشاره کرد و گفت: با اینکه این گروه از محصولات تایری در گروه ارزی یک قرار دارند اما به دلیل بسته بودن ثبت سفارش ها عده ای از تجار کالاهای موردنظر خود در گروه باری اتوبوسی را با ارز نیمایی و در گروه دو ارزی ثبت کرده اند، این اقدام یک مشکل دارد و آن اینکه هر لحظه ممکن است با تخصیص ارز دولتی به تایرهای رسوب کرده در گمرک، تعداد زیادی تایر با ارز دولتی وارد بازار شود و به این ترتیب زیان سنگینی به تجاری که دست به ثبت سفارش کالا با ارز نیمایی زده اند، وارد می شود.

متقی با تاکید بر اینکه تاخیر در تعیین تکلیف ارز تخصیصی به واردکنندگان لاستیک سنگین و بسته شدن ثبت سفارش تایرهای سواری رینگ 13 تا 15 به درخواست تولید کنندگان برای بازار مشكل آفرين خواهد شد، ادامه داد: فعالان این بازار می دانند در سالهایی که تایرهای سواری وارد کشور می شد، رقابت سالمی در بازار وجود داشت و هیچگاه قیمت محصولات ایرانی به دو برابر نوسید. اما در شرایط کنونی که جلوی واردات گرفته شده و تمام مزایای رقابتی واردات نیز حذف شده است، تولید کنندگان داخلی به دلیل عدم توانایی در تامین نیاز بازار با مشکل بالا رفتن قیمت برای مصرف کننده نهایی مواجه هستند.

وی با درخواست از وزارت صمت و بانک مرکزی برای تعیین تکلیف ارز تخصیصی به واردکنندگان تایرهای سنگین بیان کرد: شرایط فعلی و قیمت های دوبرابری تایرهای ایرانی در سطح بازار حکایت از ناتوانی شرکتها برای تامین نیاز مردم دارد و بی شک دیر یا زود باید واردات به کمک حمل و نقل سبک و سنگین کشور بیاید. اما با این تفاوت که با گذشت هر روز، فرصت ها از دست می روند و در نهایت دولت مجبور خواهد شد برای ساماندهی بازار تایرهای سواری برخی الزامات استاندارد را نیز بر دارد که چنین اقدامی به نفع مصرف کنندگان نخواهد بود.

به گفته قائم مقام انجمن واردکنندگان لاستیک، واردات تایر از نوع سنگین و سواری روندی طولانی دارد و از دست رفتن فرصت ها در نهایت به شکاف قیمتی بیشتر با آنچه دولت تصویب کرده است و کمبود این کالای استراتژیک خواهد انجامید./دنیای خودرو

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول