
واردات تایر آنهم به سبک برخی شرکتهای واردکننده خودرو، رانندههای اتوبوس را نقرهداغ کرده است.
به گزارش پارس تایر، یک شرکت ژاپنی که به تولید تایرهای باکیفیت به ویژه برای اتوبوسها و تریلرها معروف است، به دلیل پیشفروش کردن تایرهایش توسط نمایندهاش در ایران، سهم اندکی در توزیع مستقیم تایر در پایانههای بار و مسافر دارد. مشکل از جایی شروع شد که ناوگان حملونقل باری و اتوبوسی کشور با کمبود تایرهای رادیال مواجه شد و سازمان راهداری با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت تصمیم به ساماندهی بازار تایر و توزیع مستقیم آن در پایانههای بار و مسافر گرفت. اتفاقی که باعث شد باوجود گذشت بیشاز دو هفته از اجرای آن، بسیاری از رانندههای اتوبوس از نبود تایرهای باکیفیت ژاپنی و کرهای در بازار گلایه داشته باشند.
در این شرایط که برند فرانسوی میشلن بازار ایران را ترک کرده است، رانندههای اتوبوسهای بین شهری ترجیح میدهند از تایرهای اسم و رسمدار ژاپنی و کرهای برای خودروهای خود استفاده کنند. اما برخی قیمتهای عجیب و خارج از عرف آنهم برای یک برند خاص ژاپنی به معضلی برای حملونقل مسافری کشور تبدیل شده است. نماینده این تایرساز ژاپنی با ایجاد بدعت در بازار تایر کشور اقدام به پیشفروش محصولات خود کرده است و حال با اینکه تمامی تایرها با ارز دولتی به کشور وارد شدهاند، نمایندگانی که اقدام به پیشخرید این تایرها کردهاند حاضر نیستند با سود تعیین شده توسط سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان تایر خود را در بازار عرضه کنند.
تایرهای اتوبوسی این برند ژاپنی به قیمت هر جفت 3میلیون و 700هزار تومان پیشفروش شده بود که با احتساب 3درصد سود عمده فروشی و 12درصد سود خرده فروشی باید با قیمت 4میلیون و 50هزار تومان به دست مصرفکننده نهایی میرسید. اما متاسفانه پیشخریدکنندگان تایر، قانع به سود متعارف نیستند و دو جفت تایر را با قیمتی معادل 4میلیون و 500هزار تومان به راننده میفروشند. حال سوال اینجاست که آیا سازمان حمایت از مصرفکنندگان مقابل چنین بدعتهایی دربازار تایر خواهد ایستاد یا نمایندههای این شرکت واردکننده، تنها به این دلیل که تایر را مدتی قبل پیشخرید کردهاند، میتوانند تایر موردنیاز ناوگان حملونقل بار و مسافر را با قیمتی بالا به دست مصرفکننده نهایی برسانند.
نکته اینجاست که بسیاری از کارشناسان فنی شرکتهای حمل مسافر به دلیل رعایت ایمنی سفر، تنها بعضی برندها از جمله این برند ژاپنی را برای اتوبوسها تجویز میکنند و همین موضوع باعثشده دارندگان این لاستیک از عرضه مستقیم آن در پایانهها خودداری کنند./ دنیای خودرو