حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

سود پایین علت بی‌تمایلی تایرفروشان به فروش محصولات ایرانی

تایر
زمان مطالعه : 3 دقیقهتاریخ انتشار : 12 خرداد 1397تعداد بازدید : 28نویسنده :
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

به گزارش پارس تایر، لقب پرفروش‌ترین تایرساز ایرانی در اردیبهشت‌ماه درحالی به شرکت کویر تایر رسید که این تولیدکننده با فروش ۱۸۵هزار حلقه تایر رادیال سواری در سطح نمایندگی‌های فروش خود تا امروز، رکورد‌دار فروش این گروه محصول در سال جدید است. حال اما با اعلام شرایط فروش جدید شرکت‌ها برای خرداد‌ماه، به‌نظر می‌رسد نحوه چینش سبدها، ‌سود در نظر گرفته‌شده برای فروشندگان، همچنین محاسبه کرایه حمل، توسط شرکت‌هایی که پیش از این از دریافت کرایه صرف‌نظر می‌کردند، وضعیت فروش در بازار را تحت‌الشعاع قرار دهد.

سود پایین علت بی‌تمایلی تایرفروشان به فروش محصولات ایرانی

‌تحلیل سبدهای ارائه‌شده توسط ۴شرکت بزرگ و تاثیر‌گذار در زمینه تولید تایر‌های رادیال سواری از یک سو و حذف تخفیف‌های معمول از فاکتورهای فروش و دریافت کرایه حمل از خریدار، این واقعیت را به بازار گوشزد می‌کند که برای بازاریابی و ترغیب مشتریان به خرید محصولات داخلی نباید انرژی بسیاری گذاشت. حذف تخفیف‌ها ‌‌از پای فاکتورهای فروش و کاهش سود فروشندگان تایر، بازخورد مناسبی در بازار به‌همراه نخواهد داشت.

اگرچه گروه صنعتی بارز حدود ۴.۵درصد،‌ یزد و گلدستون ۵درصد و کویرتایر ۳درصد سود برای نمایندگان خود در نظر گرفته‌اند، اما به‌نظر می‌‌رسد این رقم‌ها ‌‌رغبت چندانی برای تایرفروشان ایجاد نخواهد کرد تا برای فروش محصولات ایرانی با مشتری وارد مذاکره شوند.

این درحالی است که به گفته فعالان بازار،‌ تولید‌کنندگان برای فروش بهتر محصولات خود،‌ باید حاشیه سود بین ۶تا ۱۰درصدی را برای تایرفروشان در نظر بگیرند.

کویر تایر از خریداران کرایه حمل می‌‌گیرد

از سوی دیگر دریافت کرایه حمل از سوی کویر تایر اقدام جدیدی است که می‌‌تواند بر میزان فروش این شرکت تاثیر بگذارد. دریافت کرایه به میزان یک‌درصد از فاکتور فروش می‌‌تواند قیمت محصولات کویر تایر در بازار را بین ۲تا ۲.۵درصد افزایش دهد و در شرایطی‌که مصرف‌کننده داخلی از نقدینگی کمی برای خرید برخوردار است، بازار تایر را تحت‌تاثیر قرار دهد.
سبد تولید‌کنندگان تایر که بر اساس آن محصولات خود را بین نمایندگان فروش و عمده‌فروشان توزیع می‌‌کنند، در گروه محصولات پرایدی از ثبات برخوردار است. گروه صنعتی بارز ۲۷درصد از سبد خود را به تایرهای پرایدی اختصاص داده و یزد تایر و گلدستون هم که سبد فروش مشترکی به بازار ارائه می‌‌کنند، ۲۴درصد از ظرفیت سبد را در اختیار تایرهای پرایدی گذاشته‌اند. اما در این بین کویر تایر از تعداد تایرهای پرایدی در سبد خود کم کرده است و این امر احتمال افزایش قیمت تایرهای پرایدی این تایرسازی بیرجندی را بالا می‌‌برد.

اما در سایز۱۷۵/۶۰/R13 که به تایرهای اسپرت پرایدی معروف است، باید انتظار بیشترین افزایش قیمت را برای محصولات کویر تایر داشته باشیم. چراکه این شرکت توزیع این گروه محصول را در سبد اعلامی خرداد‌ماه خود قطع کرده است و باید انتظار واکنش بازار به این تصمیم کویر تایر را داشته باشیم. مدیران یزد تایر هم در این سایز استراتژی خوبی در پیش گرفته‌اند و با کاهش میزان توزیع به‌نظر می‌‌رسد در پی بالا بردن قیمت تایرهای اسپرت پرایدی خود در بازار هستند.

رکود ،در انتظار تایرهای پژویی

آنالیز سبد‌های تایرسازان در سایز 185/65/14 یا همان تایرهای گروه پژو،‌ حکایت از توزیع بالای گروه صنعتی بارز در این سایز دارد؛ اتفاقی که احتمالا از پر بودن انبارهای بارز، از این سایز حکایت دارد. بارز ۲۹.۶درصد از سبد محصولات خود را به این تایر اختصاص داده است و بالاترین سطح توزیع را در بین تولید کنندگان دارد. اما برای سایز مورد استفاده در خودرو سمند که 185/65/15 است، شرکت‌ها ‌‌توزیع متوازنی را در نظر گرفته‌اند و به نظر می‌‌رسد با کاهش توزیع توسط کویر تایر و یزد تایر‌، محصول مورد استفاده در خودروهای سمند که از این دو کارخانه راهی بازار می‌‌شوند، نسبت به رقبایی چون بارز، ‌ایران‌تایر و گلدستون افزایش قیمت بیشتری داشته باشند.

رینگ ۱۵اسپرت گران می‌‌شود

اما جذابت‌ترین سایز برای بالا رفتن قیمت 205/60/15 است که برای اسپرت کردن خودروهای ال‌۹۰، سمند و برلیانس ‌‌کاربرد دارد. توزیع محدود شرکت‌ها ‌‌در این سایز، ‌احتمال بالا رفتن قیمت‌ها ‌‌را به‌شدت افزایش می‌‌دهد چرا‌که بارز تنها ۱.۶درصد از سبد خود را به این سایز اختصاص داده و یزد‌تایر‌،‌ کویر‌تایر و ایران‌تایر هم به‌ترتیب با در نظر گرفتن ۱۲.۶درصد، ‌۳.۱درصد و ۴.۴درصد از مجموع سبد‌های خود، سهم اندکی برای این تایر پرطرفدار در نظر گرفته‌اند که به نظر می‌‌رسد بازار را با کمبود مواجه کند.

ورود قدرتمند کویر به بازار رینگ‌های ۱۶

در رینگ ۱۶ هم تنها دو شرکت کویر تایر و یزد تایر، اقدام به ارائه محصول در سبد‌های خود کرده و بازار رینگ ۱۶را در خرداد‌ماه به قبضه درآورده‌اند. البته معرفی سه سایز تایر رینگ ۱۶توسط کویر‌تایر از ورود این تایرساز به تولید محصولات گروه SUV و حضور پر‌قدرت در این گروه حکایت دارد. در این شرایط که تنها ۱۲روز کاری مفید از خرداد‌ماه باقی مانده است،‌ به نظر نمی‌رسد تولید‌کنندگان تایر بتوانند بازار پرفروشی برای خود رقم بزنند. ضمن اینکه اعتصاب کامیون‌داران نیز مزید بر علت شده است و خریدهای ماه گذشته عمده‌فروشان در روزهای پیش رو باید به سمت انبارهای عمده فروشی روانه شوند. با تمام این اوصاف بررسی سبد فروش هر ۴تولید‌کننده این احتمال را افزایش می‌‌دهد که یزد تایر فروش بهتری را نسبت به رقبای خود رقم خواهد زد و تایرفروشان تمایل بیشتری به خرید سبد اعلامی این شرکت خواهند داشت./خبر خودرو

دیدگاه کاربران
1 دیدگاه
  • رضا 12 خرداد 1397 / 18:45

    لاستیک های ایرانی از لحاظ کیفیت هم خیلی ضعیف تر نسبت به نمونه خارجی و حتی چینی هستند، همه چیز که قیمت نیست

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول