به گزارش پارس تایر، در شرایطی که بخش قابل توجهی از مواد اولیه و قطعات و ماشینآلات صنعت تایر وارداتی است بنابراین هر گونه تغییر و نوسان در نرخ ارز، در نرخ تایر تاثیر خواهد گذاشت. از نظر ارزشی، حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد مواد اولیه مصرفی تایرها از خارج وارد میشود که متاثر از تغییرات نرخ ارز هستند. حال که بازار دلار به هم ریخته، فروشندگان و واردکنندگان تایر نیز به دلیل تغییرات ارزی درصددند تا از این آب گل آلود ماهی بگیرند؛ از این رو یا تایرها را دپو میکنند و یا با قیمت چند برابر میفروشند که این امر باعث ایجاد مشکلات زیادی شده است.
نایب رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لاستیک و روغن تهران اظهار کرد: از آنجا که مواد اولیه چیزی در حدود ۷۰ درصد نرخ تمام شده تایر را تشکیل میدهد بنابراین چیزی در حدود ۳۵ درصد از نرخ تمام شده صنعت تایر متاثر از نرخ ارز است.
شیرین شوکت فدایی در خصوص تغییرات ارزی پیش آمده بر افزایش نرخ تایرها تصریح کرد: تغییرات ارزی پیش آمده تأثیر بسیار زیادی بر نرخ تایرها گذاشت که اعتصاب کامیون دارهای باری را در پی داشت.
وی تشریح کرد: گران شدن دلار باعث بالا رفتن نرخ لاستیک شد؛ به طوری که دیگر رانندهها قادر به خریدن لاستیک جدید نیستند. لاستیکی که آنها تا قبل از این وضع یک میلیون و هشتصد تومان خریداری میکردند را درحالحاضر باید حدود سه میلیون تومان میخرند.
نایب رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لاستیک و روغن تهران متذکر شد: در شرایط فعلی بازار؛ بیشتر واردکنندگان لاستیکها را دپو و انحصار میکنند. در واقع عدهای از آنها تایرها را با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کردهاند و اکنون با نرخ ارز به ۹هزار تومانی به افراد میفروشند و برخی دیگر با همین ارز ۹ هزار تومانی نیز حاضر به فروش لاستیکها نیستند و آنها در انبارهایشان دپو میکنند.
وی خاطر نشان کرد: بعضی از تایرهای ایرانی درحالحاضر خط تولید ندارد؛ مثلاً تایر ماشینهای باری مدل بالا در ایران تولید نمیشود و حتماً باید وارد شود؛ که در این شرایط واردات این گونه تایرها به صرفه نیست.
فدایی تصریح کرد: در بین لاستیکهای وارداتی، «میشلن» که توسط ۱۸ کشور از قبیل آلمان، ایتالیا، کره و اندونزی تولید میشود بسیار باکیفیت و گران است؛ که درحالحاضر در انبارهای بازار ایران موجود نیست.
نایب رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لاستیک و روغن برای کاهش قیمت لاستیک پیشنهاد داد: درحالحاضر باید شرایطی ایجاد شود تا مردم از تعاونیها به جای واردکنندگان لاستیک بخرند؛ زیرا آنها سودشان مشخص است و از آن بالاتر نمیتوانند دریافت کنند.
وی در ادامه متذکر شد: اگر واردکنندگان بتوانند از طریق تعاونیها اقدام به پخش لاستیک کنند؛ قیمتها دیگر بالا نمیرود و انحصاری نیز ایجاد نمیشود./گسترش نیوز